25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlianta D.A. cere PSD sa inceteze „campania murdara“

Alianta D.A. cere PSD sa inceteze „campania murdara“

Alianta D.A. PNL-PD cere PSD sa „inceteze campania murdara sustinuta prin materiale de propaganda mincinoasa impotriva programului Aliantei si a candidatului la presedintie“ Traian Basescu. Aliatii sustin ca PSD pregateste aruncarea pe piata media a unor sondaje false, cu un singur scop: pregatirea fraudarii alegerilor. „In totala discordanta cu sondajele interne ale Aliantei, cu opiniile analistilor consacrati, care prevad, in primul tur al alegerilor cel mult un rezultat echilibrat intre Alianta D.A. si Uniunea Nationala PSD+PUR, respectiv intre Traian Basescu si Adrian Nastase, aceste sondaje prefabricate prezinta aceeasi diferenta in favoarea PSD, exact ca si inaintea alegerilor locale din iunie 2004, cind rezultatul scutinului a infirmat previziunile false, consfintind victoria Aliantei D.A.“, se arata intr-un comunicat de presa dat ieri publicitatii de Alianta D.A. In plus, aliatii sustin ca opinia publica va fi indusa in eroare si prin sondajele facute pentru televiziuni la iesirea de la urne (cunoscute sub numele de exit-poll – n.r.). In conferinta de presa pe care au sustinut-o ieri, liderii doljeni ai Aliantei D.A. au declarat ca nu au incredere in sondajele lansate pe piata in timpul campaniei electorale.

Privitor la „campania murdara“ a PSD, Radu Berceanu, presedintele PD Dolj, a declarat: „Peste tot in lume, campania negativa este un apanaj al opozitiei. Noi sintem din nou atipici prin faptul ca acest tip de campanie este facut de putere. Este o inventie mondiala, care numai la noi putea sa apara“.

Reactia aliatilor vine dupa ce presa a semnalat ca in mai multe localitati din tara au aparut materiale de propaganda anti-D.A. si Basescu si despre care se crede ca au fost lansate de contracandidatii de la PSD+PUR, pentru discreditarea opozitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS