12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectura Gorj a obtinut ordonanta prezidentiala pentru a recupera hirtia pentru buletinele de vot

Prefectura Gorj a obtinut ordonanta prezidentiala pentru a recupera hirtia pentru buletinele de vot

iPrefectura Gorj a obtinut ordonanta prezidentiala de la Tribunalul Gorj pentru a recupera de la REGIONAL MEDIA hirtia pentru buletinele de vot. Subprefectul de Gorj, Marius Vlaicu, a declarat ca, in cazul in care actiunea nu se va putea face pe cale amiabila, prefectura va apela, in baza ordonantei, la un executor judecatoresc si chiar la politie.

La sediul Tipografiei de Vest Craiova s-a incheiat, pe 8 noiembrie 2004, un proces-verbal de custodie intre reprezentantii Prefecturii Gorj si cei ai tipografiei, cu ocazia predarii-primirii cantitatii de 63 de bobine de hirtie tip Letea, de 45 g/mp, latime 84 c, in greutate totala de 26.999 kg. Prin acest act, hirtia raminea in custodia tipografiei si urma sa fie folosita pentru alegerile parlamentare si prezidentiale din 28.11.2004. Dupa ce contractul a fost reziliat, Adrian Mititelu a refuzat sa restituie hirtia pe cale amiabila, ceea ce a determinat autoritatile sa apeleze la lege. Mititelu a venit la licitatie cu o firma care nu avea personalitate juridica, ea fiind radiata, prezentind astfel date de identitate ale unei societati inexistente. Contactat telefonic, Adrian Mititelu nu a dorit sa lamureasca situatia, precizind doar ca are 45 de firme si ca nu cunoaste exact ce se intimpla in fiecare. Dupa ce a precizat sa luam legatura cu alte persoane din firma, Mititelu a declarat ca el va da hirtia inapoi. „Eu le-am spus sa vina sa-si ia hirtia, ca este a lor, dar eu stiu sigur ca nu se va rezilia contractul si din acest motiv am spus sa nu se mai trambaleze hirtia. Eu n-am nevoie de hirtia lor!“, a declarat Mititelu.

In cazul in care aceasta nu va putea fi recuperata, conducerea Prefecturii Gorj va lua alta cantitate de hirtie de la rezerva de stat, urmind ca aceea de la Mititelu sa fie recuperata cu ajutorul instantelor de judecata. Marius Vlaicu a precizat ca este pregatit sa faca o plingere penala impotriva lui Adrian Mititelu, la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. In acelasi timp, toti cei care s-au ocupat de verificarea dosarelor cu ofertele si care sint direct raspunzatori de scandalul iscat vor da note explicative. Societatea care s-ar putea ocupa de tiparirea buletinelor de vot ar putea fi, in ordinea pretului oferit, PROD COM din Tirgu Jiu. Contactat telefonic ieri, in jurul orei 17.00, subprefectul Marius Vlaicu a afirmat ca Prefectura Gorj a ajuns la o intelegere cu REGIONAL MEDIA. „Camioanele noastre vor pleca miine (astazi- n.r.) la Craiova si vor lua hirtia. Buletinele vor fi tiparite la PROD COM“, a declarat Vlaicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS