17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Cosciuge in rate

Moda cumpararii in rate s-a extins in toate domeniile de pe piata craioveana. Pentru ca totul este scump si nu oricine isi permite sa cumpere produsul cu „banul jos“, antreprenorii de pompe funebre s-au adaptat nevoilor cetatenilor, oferindu-le servicii funerare in rate! Pentru unii poate parea ceva macabru, pentru altii doar o afacere avantajoasa.

Patronii firmelor care ofera servicii funerare cetatenilor incearca prin metode cit mai originale sa-si atraga clientii. Macabra sau nu, afacerea este afacere si sistemul de cumparare in rate a inceput sa „prinda teren“ si in acest domeniu. Daca intri intr-un magazin care comercializeaza produsele necesare unei inmormintari, vei fi intimpinat de oferte promotionale, care de care mai atragatoare: aproape totul poate fi cumparat in rate, de la sicrie pina la luminari. Cei care au o ruda bolnava sau au ajuns la virsta cind se gindesc deja la inmormintare nu trebuie sa-si mai faca griji ca nu au cu ce sa plateasca toate cheltuielile, deloc neglijabile. Tot ce au de facut este sa incheie un contract cu firma, platind astfel lunar o parte din costul total al produsului. O parte din cei care apeleaza la firmele de profil sint pensionari, pe care nu-i dau banii afara din casa si care doresc sa-si „asigure“ inmormintarea intr-un fel sau altul. In primul rind trebuie sa-si cumpere un sicriu, dar pentru asta ar trebui sa puna citeva pensii de o parte, pentru a fi siguri ca isi pot permite sa-l plateasca. Reducerile sint intre 15% si 30%, daca pe linga cosciug omul mai achizitioneaza si alte accesorii: coroane, prosoape, luminari etc. „Craiovenii sint inca destul de reticenti in acest sens si pe deasupra si zgirciti. Nu inteleg ca daca achizitioneaza produsele separat platesc mai multi bani. Mai bine iau un pachet de produse, pentru ca economisesc mai mult. In acest domeniu ne confruntam insa cu una dintre cele mai delicate probleme si este mai dificil sa ii convingem pe oameni sa apeleze la sistemul in rate sau la pachetele promotionale“, a spus patronul unei firme de pompe funebre.

Oferte pentru toate gusturile

Si pentru a diversifica oferta, acelasi patron s-a gindit sa apeleze la un nou car mortuar. Ideea i-a venit vazind la unele nunti cum mirii sint plimbati intr-o trasura alba, trasa de cai albi, iar birjarul era imbracat in aceeasi culoare. Omul s-a gindit ca n-ar fi rau daca ar pune la dispozitia clientilor ceremonialul descris mai sus, insa totul de culoare neagra, pentru a se adapta evenimentului. „Unii clienti sint mai extravaganti si m-am gindit ca o sa prinda ideea asta: pe ultimul drum sa fii plimbat intr-o trasura si nu intr-o masina. Altii au facut sicrie pe comanda, specificind ca vor sa aiba capacul cu fereastra si capitonajul de aceesi culoare sau diferite ornamente aplicate pe cosciug. Alta data, o doamna a comandat un sicriu pentru catelul care tocmai ii murise. M-am gindit sa angajez chiar si bocitoare, pentru ca stiu ca in Occident o firma care se respecta ofera absolut toate serviciile. Vin alte timpuri si trebuie sa fim si noi in pas cu moda!“

Daca in viata oamenii nu sint egali, macar in moarte ar trebui sa fie, caci intr-un final tot intre patru scinduri ajung cu totii, fie ele capitonate sau nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS