21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa un pas de explozie

La un pas de explozie

O catastrofa de proportii a fost la un pas de a se produce ieri la intersectia strazilor Sfintii Apostoli si Ulmului din Craiova, dupa ce o Dacie 1310 a intrat in plin intr-un taxi, proiectindu-l peste o conducta de gaz.

Sorin Sosa, de 22 de ani, taximetrist la firma PMI, se deplasa cu autoturismul de serviciu, un Tico, cu numarul de inmatriculare DJ-77-MIS, dinspre centru pe strada Sfintii Apostoli, cu un client in masina. La intersectia cu strada Ulmului, o Dacie 1310, cu numarul DJ-06-LUJ, condusa de Gheorghe Tudosie, de 58 de ani, din Craiova, i-a taiat calea taxiului, lovindu-l in plin. „Nu a tinut cont ca veneam pe drumul cu prioritate, s-a infipt direct in mine, ca si cind nu m-ar fi vazut“, a declarat Sorin Sosa.

In urma impactului deosebit de violent, taxiul a fost aruncat pe trotuar si ar fi continuat sa se tirasca zeci de metri, daca nu i-ar fi aparut o casa in cale. Taxiul a ramas sprijinit de peretele imobilului, indoind o teava de gaz si „mototolind“ cutia care proteja contorul de la instalatia de gaz. Sosita la fata locului pentru a „dezlipi“ masina de pe peretele casei, echipa de descarcerare a Pompierilor Militari a scos mai intii bateria de la autoturism, pentru a se asigura ca nu exista pericol de explozie in cazul vreunei scapari de gaz.

Taximetristul si pasagera din taxi, Mirela Simion, de 34 de ani, din Craiova, au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova pentru ingrijiri medicale, dupa ce au suferit mai multe leziuni la nivelul fetei.

Potrivit politistilor care ancheteaza cazul, autorul accidentului, Gheorghe Tudosie, nu consumase bauturi alcoolice in momentul in care s-a suit la volan. Politistii mai spun ca intersectia dintre strazile Sfintii Apostoli si Ulmului este o zona in care se produc frecvent accidente de circulatie, din cauza soferilor care nu respecta semnificatia indicatoarelor rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS