16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Stiri diverse

Aproximativ 12.000 de craioveni au venit simbata in Piata Prefecturii din Craiova, pentru a-l intilni pe candidatul la presedintie Traian Basescu, in cadrul unui miting electoral organizat de Alianta „Dreptate si Adevar“ in capitala Olteniei. Alaturi de Basescu, au mai fost prezenti Calin Popescu Tariceanu – propus la functia de prim-ministru in cazul in care Alianta PNL-PD va cistiga alegerile de pe 28 noiembrie, Mona Musca, istoricul Adrian Cioroianu si liderii locali ai celor doua formatiuni politice, Horatiu Buzatu (PNL), Radu Berceanu (PD), Marian Jean Marinescu (PD). Mitingul a adus in centrul orasului mai multa lume decit se asteptau aliatii.Traian Basescu si-a facut aparitia in piata in jurul orei 11.30. Liderul democrat a facut minute bune pe drumul spre scena amenajata in piata, din cauza sustinatorilor care se inghesuiau sa-i stringa mina. In aclamatiile simpatizantilor, liderii Aliantei PNL-PD si-au tinut discursurile. Mona Musca a vorbit despre recorelarea pensiilor si crearea de locuri de munca pentru tineri, Tariceanu, despre cota unica de impozitare de 16% si politica fiscala propusa de Alianta D.A.

Aliatii au lansat atacuri virulente la adresa actualei puteri

Actuala putere nu a scapat netaxata, aliatii folosind expresii dure ca „mafioti“, „hoti“, „marionete“, in corul de fluieraturi al multimii, care a inceput sa scandeze „Ba-ses-cu! Ba-ses-cu!“. „Sintem hotariti sa luam Romania din mina mafiotilor!“, „Voi duce din partea dumneavoastra huiduielile si fluieraturile direct la Palatul Parlamentului“, a spus liderul democrat.

Ceilalti lideri ai Aliantei D.A. l-au acompaniat pe Basescu, in atacurile verbale lansate la adresa puterii. Calin Popescu Tariceanu: „Actuala conducere nu poate asigura populatiei decit poate filme porno cu magistrati si omleta cu oua de la fermele proprii. La asa guvern, asa investitori“. Adrian Cioroianu: „Adversarii spun ca Basescu maninca la micul dejun ardei iuti, ca n-are fata de presedinte, dar noi vrem sa-i asiguram ca acest candidat are obraz de presedinte, ceea ce este un lucru mare! Domnul Geoana sa nu uite ca este deja 1-0 pentru Alianta si Basescu si va fi 2-0 cind va intra in joc si Tariceanu!“. In loc de concluzie a mitingului de simbata, incheiem cu declaratia pe care a facut-o Mona Musca, increzatoare in victoria Aliatilor: „Un om ca Adrian Nastase, caruia nu i-a pasat de promisiuni si oameni, va fi invins de buldozerul politic Basescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS