25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStefan a tintit fazanul, dar l-a nimerit pe Balaci

Stefan a tintit fazanul, dar l-a nimerit pe Balaci

Doljeanul Ion Balaci, de 46 de ani, din comuna Breasta, a fost impuscat cu o arma cu alice de un coleg, la o partida de vinatoare de fazani care s-a desfasurat simbata dimineata pe fondul de vinatoare de pe raza comunei Almaj.

„Ma intreb si eu ce l-o fi apucat de s-a grabit…“

Simbata, in jurul orei 9.00, un grup de 12 vinatori, toti autorizati, a organizat o partida de vinatoare de fazani. Vinatorii stateau cu pustile pregatite sa traga in fazanii care se iveau. La un moment dat, unul dintre vinatori – craioveanul Tudorel Stefan, de 37 de ani, conducator auto la o societate comerciala din localitate – a observat un fazan, a tintit si a tras. Grabit sa nimereasca pasarea, nu si-a dat seama ca pe directia de tragere se afla camaradul sau de vinatoare Ion Balaci. „Colegul meu, Dorel (Tudorel Stefan – n.r.), a vazut fazanul si s-a grabit sa traga in el. M-a nimerit insa pe mine, de la vreo 30 de metri distanta, eu fiind pe directia vinatului. Ma intreb si eu ce l-o fi apucat de s-a grabit…“, a spus Ion Balaci.

Transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, ranitul a fost imediat preluat de medicii chirurgi, care, in prima faza, s-au apucat sa-i „inventarieze“ plagile impuscate. „Am alice in tot corpul, vreo 10-12 la numar. Nu stiu cit sint de grave ranile, daca sint doar superficiale sau sint in profunzime“, a declarat dupa incident victima care a participat la partida de vinatoare.

Desi pacientul nu parea sa aiba rani foarte grave, cadrele medicale s-au aratat destul de rezervate cu privire la starea de sanatate a acestuia. „Pacientul prezinta multiple plagi impuscate superficiale, care nu-i pun viata in pericol. Totusi, pot aparea ulterior si complicatii, de aceea va fi monitorizat o perioada“, a precizat doctor Marin Pasalega, sef de garda la Clinica de urgenta a spitalului. „Are corpul impinzit cu alice, prezentind plagi pe fata, torace, pe ambele brate, citeva pe abdomen si mai putine pe membrele inferioare, dar fara sa fie atinse puncte vitale“, a mentionat doctor Florin Croitoru, medic specialist medicina de urgenta din cadrul SMURD.

Politia continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, urmind sa dispuna masurile legale impotriva vinatorului Tudorel Stefan, care a tintit fazanul, dar si-a nimerit colegul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS