12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCiinii - ucisi cu otrava

Ciinii – ucisi cu otrava

Craiovenii care locuiesc in apropierea primariei asista impasibili, de citeva zile, la moartea ciinilor din zona. Fie ca este vorba de ciini fara stapin sau de cei de rasa, acestia sint otraviti. Oamenii ii acuza pe angajatii institutiilor de stat ca ar fi aruncat diverse substante nocive, pentru a scapa de ciini. Mai mult, locuitorii din zona sint convinsi ca otrava poate fi prezenta si pe iarba, oricine putind fi astfel afectat.

„Unui vecin i-a murit un dalmatian. Nu stim ce sa mai credem. Ne-am gindit ca cineva doreste sa omoare ciinii, cum s-a intimplat si anul trecut in apropierea sarbatorilor de iarna, cind s-a incercat anihilarea lor, pentru a nu deranja autoritatile. Daca insa otrava este imprastiata peste tot, oricine poate sa ia contact cu ea si chiar sa moara. In aceasta categorie intra si copiii care se joaca si mai pun mina pe diverse ierburi“, a mentionat un craiovean.

In schimb, reprezentantii primariei afirma ca vinovati de moartea animalelor sint tot craiovenii.

Viceprimarul Gheorghe Nedelescu sustine ca reprezentantii serviciilor specializate se vor ocupa de aceasta problema, ridicind cadavrele. „Nu sintem noi vinovati de ce se intimpla. Ne-am mai confruntat o data cu o situatie asemanatoare, iar atunci am discutat cu asociatiile care se ocupa cu protectia animalelor pentru a gasi o rezolvare la aceasta problema. Vinovati sint probabil tot cetatenii care locuiesc in blocurile din apropiere. De altfel, la telefonul cetateanului avem o serie de apeluri ale unor oameni care ne ameninta ca vor lua masuri daca nu rezolvam problema ciinilor vagabonzi“, a precizat Nedelescu.

Faptul ca primaria nu e vinovata de moartea animalelor nu ii „incalzeste“ prea mult pe craiovenii care au fost martori la disparitia ciinilor. Pentru a stopa acest gen de evenimente, oamenii nu stiu ce atitudine sa adopte. Mai mult, ei nu le mai permit nici copiilor sa se joace in fata blocurilor, intreaga zona fiind considerata „afectata“.

„Am si eu un ciine, dar am auzit de la vecinii mei ce s-a intimplat cu ceilalti si din aceasta cauza ma duc cu el la plimbare in zona Universitatii. Initial am crezut ca sint vinovati unii dintre vecini, care nu suporta sa aiba un ciine vagabond in fata blocului. Apoi am ajuns la concluzia ca o persoana neautorizata nu avea cum sa acopere o arie prea mare cu otravuri“, a declarat un pensionar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS