17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal100.000.000 de lei un bebelus

100.000.000 de lei un bebelus

O suta de milioane de lei „valoreaza“ un nou-nascut sanatos. Acesta este pretul platit de un cetatean grec pentru a intra in posesia bebelusului, pe care intentiona sa-l transporte in strainatate, probabil pentru prelevarea de organe. Desi Konstas Konstantinos, de 58 de ani, a avut o strategie bine pregatita, planurile lui au fost dejucate de ofiterii Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA).

Ca si cum ar fi plecat la cumparaturi, Konstantinos a venit, la inceputul anului, in Romania, cu intentia de a-si achizitiona un copil. „Cunoscind, probabil, ca legislatia romana nu pedepseste o asemenea fapta, barbatul a mers la Sinaia pentru a cumpara un bebelus pe care sa-l duca in Grecia. Intrucit modalitatea aleasa exclude posibilitatea ca un asemenea copil sa fie ulterior adoptat, este foarte probabil ca acest transport sa fi avut drept scop prelevarea de organe“, au declarat surse judiciare din DGCCOA. La Sinaia l-a cunoscut pe C.T., taximetrist, de 34 de ani, din localitate, care nu a stat deloc pe ginduri cind i s-a propus sa ia parte la aceasta „afacere“. Imediat, barbatul s-a sfatuit cu prietenul sau, A.O, de 45 de ani, si au gasit „marfa“. Sora concubinei lui A.O. tocmai nascuse un baietel. Potrivit anchetatorilor, M.P., de 19 ani, din comuna dimboviteana Iedera, adusese pe lume, la 29 martie, un baietel, insa nu intentiona sa-l pastreze, motiv pentru care a si parasit Spitalul din Tirgoviste, pe 2 aprilie, fara sa anunte pe cineva. Initial, in certificatul medical constatator al copilului aparea tata necunoscut (fostul amant o parasise), lucru care a fost consemnat si in certificatul de nastere seria NL nr.901669, emis la 5 aprilie de Primaria Tirgoviste. Cind la locuinta fetei au aparut C.T. si A.O. sa-i propuna „tirgul“, aceasta a parut brusc interesata de soarta micutului.

Uite tata, nu e tata!

La insistentele mamei sale, E.S., de 55 de ani, tinara a acceptat sa-si vinda copilul pentru o suta de milioane de lei si a mers la maternitate pentru a-l lua acasa. Desi a fost refuzata pentru ca, practic, din cauza saraciei nu avea cum sa-l creasca, totusi, pe 29 aprilie, copilul a fost redat mamei. Grecul a intrat in „scena“ in momentul in care a trebuit sa recunoasca bebelusul ca fiind propriul copil. La un notariat din Bucuresti au fost luate declaratii in fals ale celor implicati, inclusiv de la mama, iar de la Primaria Tirgoviste a fost eliberat, la 9 iunie, al doilea certificat de nastere cu seria NL nr. 903776, la rubrica tatalui aparind, de aceasta data, Konstas Konstantinos. Dupa rezolvarea acestor formalitati, mama tinerei a primit 50 de milioane de lei, iar A.O., cel care a intermediat avansul, s-a ales cu 60 de milioane de lei. Urmatorul pas a fost realizarea pasaportului pentru M.P. si inscrierea minorului in document pentru a putea fi scos din tara. Din nou, grecul a decontat alte 50 de milioane de lei. Documentul de calatorie a ramas insa in custodia taximetristului, iar Konstas a parasit linistit Romania.

Urmatorul pion in afacere a fost Paraskevas Afatzanidis, cel care, de fapt, dorise initial sa recunoasca acest copil. El cumparase deja bilete de avion si urma sa-i insoteasca peste granite pe copil si pe mama sa. De asemenea, femeia primise si 2.050 de euro pentru deplasare si cheltuieli.

Imbarcarea in avion, intrerupta de politisti

Cind toate lucrurile pareau puse la punct, pe Aeroportul Bucuresti- Otopeni s-a ivit o „problema“. Mai multi politisti au aparut ca din senin si nu le-au permis accesul in avion. Luati la intrebari, initial, nu au recunoscut faptele de care erau acuzati, insa in timpul cercetarilor fiecare a povestit cu lux de amanunte cum si ce ordine a avut de indeplinit. In rechizitoriul intocmit la dosarul nr.944/P/2004, procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dimbovita precizeaza ca grecul Konstantinos, plecat din tara la momentul potrivit, nu figureaza ca a intrat sau a iesit vreodata din Romania. Taximetristul din Sinaia si Paraskevas figureaza intr-o alta ancheta de acest gen. Politistii precizeaza ca T.C. i-a inlesnit grecului cumpararea unui alt copil din judetul Prahova, care a si fost scos din tara. Dosarul nr.1288/P/2004 se afla pe rol tot la Parchetul de pe linga Tribunalul Dimbovita. In prezent, M.P., mama copilului, este cercetata in stare de libertate pentru fals in declaratii, iar taximetristul pentru complicitate la fals in declaratii, in concurs. Bunica nou-nascutului si A.O. sint acuzati de fals. Toti au fost trimisi in judecata, procurorii dispunind disjungerea cauzei cu privire la Konstas Konstantinos. Cercetarile pentru depistarea si stabilirea implicarii grecului sint continuate de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Dimbovita. Anchetatorii cred ca Paraskevas este, de fapt, cel care a pus la cale aceasta tranzactie, iar Konstas a fost doar un bun executant. Mai mult decit atit, in sarcina lui Paraskevas nu a putut fi formulata nici o acuzatie pentru ca nu s-a dovedit implicarea lui in savirsirea faptelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS