16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrecipitatiile i-au lasat pe mehedinteni izolati

Precipitatiile i-au lasat pe mehedinteni izolati

Precipitatiile cazute noaptea trecuta in judetul Mehedinti au provocat inundatii si caderi ale retelelor electrice. Citeva mii de familii au ramas izolate si in intuneric. Ploaia insotita de rafale puternice de vint, care au atins chiar si o suta de kilometri pe ora, a rupt retelele electrice. Au fost afectate opt linii de medie tensiune, lasind pe intuneric aproximativ patru mii de familii din judet. Echipele de interventie ale SC ELECTRICA au reusit sa repuna in functiune sapte dintre liniile avariate. Cea mai afectata a fost zona Cujmir-Vinju Mare, unde vintul a doborit patru stilpi de medie tensiune. Pagubele se ridica la aproximativ patru miliarde de lei.

„In urma evenimentelor deosebite din noaptea de luni spre marti, au fost afectate opt linii de medie tensiune, majoritatea fiind remediate. Mai avem patru stilpi in zona Vinju Mare, localitatile Valea Anilor si Corlatel“, a spus Constantin Bugaru, directorul general al SC Electrica SA. Cantitatile de apa cazute, care, la Tarnita, au ajuns la 121 de litri pe metrul patrat, au dus la producerea de inundatii si la izolarea unor sate. Precipitatiile cumulate cu apele revarsate din piraie au dus la cresterea nivelului riului Topolnita si la inundarea podului care face legatura intre satul Cerneti si municipiul Drobeta Turnu Severin. Coloane de masini au asteptat in ieri-dimineata ore in sir decolmatarea gurilor de scurgere, retragerea apelor si fluidizarea circulatiei. Aceasta situatie se creeaza ori de cite ori precipitatiile cazute sint abundente. Pentru ca locuitorii din Cerneti sa ajunga in oras, trebuie sa ocoleasca zona pret de citiva kilometri.

„Avem un utilaj cu care incercam sa desfundam tevile de scurgere a apei si speram ca in curind vom da drumul la circulatie. De fiecare data cind cad precipitatii de peste 50 de litri pe metrul patrat, se inunda podul“, a spus Constantin Armasu, primarul comunei Simian. Pentru remedierea acestei situatii, s-a inceput construirea unui nou pod peste riul Topolnita, care va face legatura intre municipiul Drobeta Turnu Severin si satul Cerneti. Dar, pina la finalizarea lucrarilor, locuitorii din zona trebuie sa se descurce cum pot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS