22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn rom a fost injunghiat de un roman suparat ca „etnia“ il batuse pe barmanul satului

Un rom a fost injunghiat de un roman suparat ca „etnia“ il batuse pe barmanul satului

In comuna doljeana Malu Mare s-au batut, in noaptea de simbata spre duminica, unii sateni si romii veniti la chef. Suparati ca au fost dati afara din discoteca mai devreme decit se asteptau, romii l-au batut pe barman. In ajutorul acestuia au sarit mai multi tineri din comuna, iar romii l-au chemat pe Robert Miclescu, pentru a restabili echilibrul. In haosul creat, un tinar de 18 ani din Malu Mare l-a injunghiat pe nepotul lui Robert pentru ca… a avut cel mai mare tupeu. Cel injunghiat, abia intors din Italia, a murit pe masa de operatie.

Razbunare totala

Mai multi romi din comuna Teasc, satul Seciu, s-au dus simbata seara sa se distreze la o discoteca din Malu Mare. Acestia i-au chemat la chef si pe rudele lor din Facai, carora le-au dat intilnire la discoteca. Acolo, nici n-au apucat romii sa se incinga bine, cind barmanul, Constantin Fugaru, le-a spus ca e tirziu si ca inchide localul. In ciuda vociferarilor, romii au fost dati afara, iar barmanul a inchis. De la discoteca, acesta s-a dus la barul din sat ca sa mai bea ceva, lucru pe care, fara stiinta sa, l-au facut si romii. S-au reintilnit in barul „La Lavi“, din Malu Mare. Vazindu-l, romii si-au amintit de cele intimplate si au sarit la barman, pentru a-i cere socoteala.

Tinerii din comuna care erau in local au sarit imediat in apararea acestuia. Atunci, romii l-au sunat pe Robert Miclescu, spunindu-i sa vina la Malu Mare, unde incepuse scandalul. Robert a ajuns imediat, luindu-l cu el si pe nepotul sau, Laurentiu Musuroi, de 26 de ani. Acesta are trei copii in Italia, de unde a venit de citeva zile pentru a-si schimba documentele de identitate, care-i expirasera. O data ajuns in bar, Robert, un tip de aproape 130 de kilograme si pe care romii il stiu de vataf in zona, l-a luat la palme pe barman. Atunci, unul dintre satenii comunei Malu Mare, Dorin, a fugit acasa la barman pentru a-l anunta pe fratele acestuia, Moni Fugaru, despre ce se intimpla. Moni, care dupa cum sustin anchetatorii, depaseste 140 de kilograme, n-a mai stat pe ginduri si a fugit in ajutorul fratelui sau. A intrat in bar, l-a luat pe cel mai „tupeist“ in brate, adica pe nepotul lui Robert, si l-a dat afara. In acel moment, aproximativ ora 4.30, scandalul luase proportii.

Ambele tabere ale celor doi „grei“, Moni si Robert, se bateau cu sabii, sticle sparte, bite sau cu pumnii. In haosul acela, Laurentiu Musuroi, scapat intreg din batele lui Moni, a plecat singur, pe jos, spre Malu Mare. Claudiu Marian Popa, de 18 ani, suparat ca incasase citiva pumni de la romi, l-a urmarit si, in momentul in care l-a vazut singur, l-a ajuns din urma si i-a aplicat doua lovituri de cutit in spate. Musuroi s-a prabusit pe caldarim.

Robert Miclescu l-a vazut jos si, nestiind ce s-a intimplat, l-a ajutat sa se ridice si l-a luat cu masina, pentru a-l duce acasa. Pe drum, Laurentiu si-a ridicat tricoul si abia atunci Robert si-a dat seama ca acesta este injunghiat. Cei doi au ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova, insa, in ciuda efortului medicilor, Laurentiu Musuroi a murit pe masa de operatie. Acesta trebuia sa plece miine inapoi in Italia, unde se afla si sotia, si mama sa. Tinarul de 18 ani care l-a injunghiat a fost retinut ieri-dimineata de Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, iar azi va fi prezentat judecatorilor aceleiasi instante, cu propunerea arestarii preventive. De asemenea, va fi audiat la Parchet si Robert Miclescu. Acesta se pare ca a avut o implicare ceva mai mare in scandal, decit „simpla“ palmuire a barmanului. Ieri, cercetarile s-au prelungit pina spre seara, procurorul care investigheaza cazul trebuind sa audieze mai multi martori. Asta pentru motivul ca la inceput existau doi suspecti care… aruncau vina unul pe altul.

Totusi, prin sat sint voci care spun ca nu tinarul de 18 ani ar fi autorul acestui omor si ca la mijloc se afla un aranjament pentru o suma „rotunda“ de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS