28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn batrin a murit din cauza ciupercilor otravitoare

Un batrin a murit din cauza ciupercilor otravitoare

Trei cazuri de intoxicatie cu ciuperci, dintre care unul a dus la decesul unui batrin, s-au inregistrat in ultimele doua zile in comuna doljeana Valea Stanciului. Ioana Tudor, de 74 de ani, si sotul acesteia Oprea Tudor, de 78 ani, au fost trimisi luni seara de medicul de familie din comuna la Spitalul din Segarcea. In drum spre spital, Oprea Tudor a decedat. „Am fost solicitat sa merg de urgenta la familia Tudor, pentru ca se simteau foarte rau. Am descoperit ca aveau infectie acuta, in urma consumului de ciuperci. Am luat legatura cu Spitalul Segarcea, care mi-a confirmat ca batrinul facuse edem pulmonar, din cauza caruia decedase. Sotia acestuia a fost transferata la Spitalul Judetean Craiova“, a declarat Serban Gavrila, medic de famile in comuna Valea Stanciului.

Conducerea Spitalului Segarcea a sesizat politia din localitate despre cazul celor doi batrini intoxicati cu ciuperci otravitoare. In urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca moartea batrinului a survenit din cauza insuficientei cardiorespiratorii si a intoxicatiei cu ciuperci.

Din cauza mutatiilor, unele ciuperci au devenit otravitoare

Consumul de ciuperci, conform medicului din comuna Valea Stanciului, a devenit un adevarat pericol. Dupa cele doua cazuri grave inregistrate, doctorul a descoperit inca o persoana, care, in urma consumului de ciuperci, a prezentat simptomele specifice intoxicatiei. „Am fost solicitat de sateni sa ma prezint la inca o persoana, care se simtea extrem de rau, dupa ce a consumat ciuperci. Am chemat urgent salvarea, pentru a o transporta pe Verginia Roman la spital. Femeile au avut noroc si se afla in prezent in afara oricarui pericol. I-am avertizat pe oameni de pericolul care-i asteapta daca vor consuma ciuperci necontrolate de specialisti. Oamenii spun ca le cunosc si le consuma de o viata, dar s-au intimplat atitea mutatii si polenizari in natura, iar ciupercile pe care ei le stiau comestibile acum sint otravitoare“, a precizat Serban Gavrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS