19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolitistii amici cu Boerica, scosi basma curata

Politistii amici cu Boerica, scosi basma curata

Chestorul Constantin Codita, seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, a actionat corect in dosarele care il priveau pe omul de afaceri craiovean Genica Boerica, arestat in prezent pentru o frauda de 273 de miliarde de lei. Aceasta este concluzia principala a raportului intocmit de Corpul de control al ministrului administratiei si internelor, in urma verificarilor efectuate, in ultimele doua saptamini, asupra activitatii lui Codita.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), conducerea institutiei a analizat rezultatele anchetei administrative facute la IJP Dolj, ajungind la concluzia ca seful politiei doljene nu a intervenit pentru influentarea sau tergiversarea cercetarilor in dosarele care il priveau pe Boerica. Cu toate acestea, Codita ar putea fi sanctionat pentru deficiente in gestionarea faptelor antisociale ale locuitorilor din cartierele craiovene Fata Luncii si Catargiu, in septembrie 2003, soldate cu confruntari violente intre acestia si oamenii legii, precum si pentru documentarea insuficienta a faptelor comise de lideri marcanti ai lumii interlope locale. Potrivit MAI, „Consiliul de Conducere al Inspectoratului General al Politiei Romane a fost abilitat sa analizeze, in prima sedinta, raspunderea individuala a conducerii Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj si a ofiterilor cu responsabilitate directa in domeniile precizate. […] Materialul de verificare va fi inaintat cu propuneri legale corespunzatoare Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie“, se mai arata in acelasi comunicat.

Inceperea verificarilor asupra activitatii chestorului Codita a fost anuntata, pe 20 octombrie, de secretarul de stat in MAI Zaharia Toma, in urma aparitiei in presa a unor materiale in care seful IJP Dolj era acuzat ca a locuit, pentru o perioada, intr-un apartament apartinind lui Genica Boerica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS