19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestitie de peste 600 de miliarde la CET Craiova II

Investitie de peste 600 de miliarde la CET Craiova II

Societatea Energoconstructia Bucuresti va consolida un depozit de zgura si cenusa, care deserveste Centrala Termoelectrica (CET) Craiova II, in baza unui contract in valoare de peste 618 miliarde de lei (circa 15 milioane de euro) semnat recent cu Complexul Energetic Craiova, proprietarul termocentralei.

Potrivit reprezentantilor complexului, lucrarile vizeaza extinderea capacitatii de depozitare a zgurii si cenusei provenite de la cele doua grupuri energetice si cazane ale termocentralei, precum si functionarea in conditii de siguranta a depozitului. Sumele necesare vor fi asigurate exclusiv din fonduri proprii. Pentru obtinerea contractului, a carui durata de executie este de un an si doua luni, Energoconstructia a concurat cu societatea Hidroconstructia.

Centrala Craiova II are doua grupuri energetice, care functioneaza pe carbune, cu o capacitate de 150 MW, respectiv 120 MW. CET Craiova II furnizeaza electricitate in sistemul energetic national si energie termica pentru municipiul Craiova. De asemenea, termocentrala mai are si doua cazane de apa fierbinte pentru termoficare urbana si doua cazane de abur industrial, care functioneaza pe baza de pacura.

CET Craiova II face parte, impreuna cu Termocentrala Isalnita si cariera de lignit Ruget – Seciuri, din Complexul Energetic Craiova. Cu o putere instalata totala de 830 MW, complexul este unul dintre cei mai mari producatori de energie electrica din tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS