28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul primar al Slatinei se pune la dispozitia organelor de ancheta

Fostul primar al Slatinei se pune la dispozitia organelor de ancheta

Un nou razboi mediatic s-a incins la Slatina dupa ce fostul primar, Gheorghe Paunescu, a catadicsit ieri sa raspunda acuzatiilor aduse de actuala conducere a municipiului. Acuzat din toate partile ca ar fi devalizat bugetul local cit s-a aflat in fruntea capitalei judetului, Paunescu a remis ieri un comunicat in care a negat acuzatiile aduse si care, considera fostul edil, nu urmaresc decit intinarea imaginii PSD, din care face parte, in scopul de a influenta electoratul in perspectiva alegerilor din 28 noiembrie.

„Nu-mi insusesc acuzatiile care mi se aduc si consider asa-zisul raport de audit al primariei ca fiind subiectiv, tendentios si vadit revansard. Cu toate acestea, ma pun la dispozitia tuturor organelor de cercetare penala sesizate, inclusiv Parchetul National Anticoruptie“, a spus Gheorghe Paunescu.

Fostul edil al municipiului este decis sa angajeze, la rindul sau, o firma de audit neutra care sa contraexpertizeze toate datele si faptele incriminate de actuala administratie a Slatinei. De asemenea, acesta si-a dat demisia din toate functiile detinute in cadrul partidului de guvernamint pina cind organele de control abilitate isi vor preciza punctul de vedere.

Lucrurile au parut sa ia o intorsatura mai complicata pentru Paunescu in momentul in care acuzatiile aduse de actualul edil, Darius Vilcov, au fost insotite si de dovezi furnizate de Corpul de control al primarului municipiului, in urma unor verificari asupra activitatii economice desfasurate in primarie in perioada ianuarie-iunie 2004. Astfel, saptamina trecuta, Vilcov il acuza pe predecesorul sau, intr-o conferinta de presa, ca ar fi aprobat plata catre anumite firme a mai multor miliarde de lei pentru lucrari neefectuate, dar care figurau in acte ca fiind realizate, alte plati de miliarde pentru stationarea utilajelor de deszapezire, facturi emise pentru contracte nesemnate etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS