22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn barbat a fost „imprastiat“ pe 50 de metri de carosabil

Un barbat a fost „imprastiat“ pe 50 de metri de carosabil

Victima nu a fost inca identificata

Cei care s-au aflat ieri-dimineata, dupa ora 6,30, in trecere pe DE 574, intre Scornicesti si Valea Mare, au avut parte de o imagine cutremuratoare. Pe aproximativ 50 metri de drum se puteau vedea imprastiate parti din corpul unui barbat, accidentat mortal de o Dacia Super Nova rosie, cu numarul B 31 BZV. Se pare ca barbatul megea pe carosabil, cind a fost lovit cu partea dreapta a Daciei condusa de Mirela Ligia Iliescu. Urmele de frina se intind pe mai multi metri, semn ca viteza autoturismului era destul de mare. Dupa impact, barbatul a fost purtat mai mult de 50 de metri, criminalistilor revenindu-le sarcina de a-l aduna bucata cu bucata. I-au fost smulse capul si piciorul sting, mina stinga i-a fost zdrobita, iar bucati din creier se puteau vedea pe zeci de metri, inclusiv in masina ucigasa. Pina si reprezentantii Medicinei Legale s-au declarat ingroziti de ce au descoperit la locul accidentului. Politistii aflati la fata locului s-au chinuit mai multe ore sa afle prin telefon de unde ar putea lipsi un pacient, prima banuiala fiind aceea ca barbatul parasise vreun spital. Nici pina dupa-amiaza nu se aflase insa identitatea victimei.

O nuca, o batista, tigari, brichete si chibrituri – toata „averea“ barbatului omorit

Au fost contactate pe rind Spitalul Schitu, Spitalul Scornicesti, Sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina, Centrul de Ingrijire si Asistenta Slatina, dindu-li-se informatii despre victima, in speranta ca cineva il va recunoaste dupa descriere. Incercarea politistilor, care au incercat sa-l descrie astfel: „are aproximativ 55 de ani, e imbracat cu pantaloni negri, pe sub care poarta o pijama alba cu dungi maro si un halat de spital, de culoare grena“, s-a dovedit zadarnica. O nuca, doua brichete, doua cutii de chibrituri, o batista si doua pachete de tigari „Anghelescu“, asezate pe un ziar, linga ceea ce mai ramasese din corpul victimei, sint obiectele gasite asupra barbatului, care insa nu avea acte la el. Purtatorul de cuvint al Politiei Rutiere, inspector principal Cristian Radoi, a declarat ca in acest caz se fac cercetari pentru stabilirea identitatii victimei si imprejurarilor in care a avut loc accidentul, dosarul urmind sa fie inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt.

„Doamne, ce-am facut? Am omorit un om!“

Conducatoarea auto inca nu-si revenise la citeva ore dupa accident. Mirela Ligia Iliescu, de 28 de ani, a fost condusa de politisti la spital, pentru a i se recolta probe biologice. Aflata in stare de soc, rar a putut spune si altceva decit fraza „Doamne, ce-am facut? Am omorit un om!“, rostita obsesiv. Cu greu a povestit ca l-a vazut prea tirziu pe barbat, dupa ce masina aflata in fata l-a evitat, dar n-a oprit. A incercat sa-l evite, insa a fost prea tirziu. La locul faptei a ajuns, intimplator, o cunostinta de-ale Ligiei Iliescu, aceasta sunind la politie. Femeia mai spune ca n-a avut puterea sa vada in ce stare se afla victima, aflind doar ca a murit. Grija cea mai mare era insa sa nu afle baiatul sau. „Cum sa-i spun lui Andu ca am omorit un om?! Si aveam atitea de facut cu el in vacanta asta… Cum sa-i spun?“. La politie, Ligia Iliescu, desi sub efectul calmantelor, nu se putea concentra asupra declaratiei scrise pe care au cerut-o politistii. Raspundea tirziu la intrebari, isi sprijinea capul cu miinile si continua sa rosteasca: „Doamne, ce-am facut? Am omorit un om!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS