18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpargere la Liceul „Petrache Triscu“ din Craiova

Spargere la Liceul „Petrache Triscu“ din Craiova

• Intre cutremur si eclipsa, hotii au intrat in laboratorul de informatica, unde au dezmembrat 17 calculatoare

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ din Craiova a fost pradat de hoti, in noaptea de miercuri spre joi.

Persoane a caror identitate nu a fost inca stabilita de politisti au fortat cu o ranga usa de la intrarea in corpul principal al unitatii de invatamint, s-au dus tinta la cabinetul de informatica, in care au patruns fara prea mare efort, distrugind cu aceeasi ranga balamalele usii. Ajunsi in laboratorul de informatica – dotat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu citeva luni in urma, cu o retea ultraperformanta de computere – spargatorii s-au apucat sa demonteze 17 calculatoare.

Au luat din ele doar componentele de care aveau nevoie si pe care puteau scoate bani frumosi fara prea mult efort: 17 procesoare, 12 harduri si 18 memorii RAM. Apoi, fara sa fie observati de paznicul liceului, hotii au iesit la fel de discret si au disparut.

Sesizind furtul cind era deja prea tirziu, paznicul a anuntat politia. Oamenii legii au inceput deja cercetarile pentru identificarea si retinerea spargatorilor, prima lor banuiala indreptindu-se catre elevi ai liceului. Hotii au lasat suficiente urme, care pot sa-i dea de gol.

Din acest motiv, politistii au si procedat, joi dimineata, la amprentarea citorva zeci de elevi, sperind ca ii vor gasi printre acestia si pe autorii faptei. „Prejudiciul adus unitatii noastre de invatamint se ridica la circa 200 de milioane de lei. Totusi, eu nu cred ca furtul a fost savirsit de elevi de-ai nostri“, a declarat prof. Daniela Hassan, directoarea Liceului cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ din Craiova, incercind sa salveze, cit de cit, imaginea scolii pe care o conduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS