22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalListele pentru apartamentele ANL din Craiova vor fi revizuite

Listele pentru apartamentele ANL din Craiova vor fi revizuite

• Pentru ca peste 60 de solicitanti au obtinut punctaje egale, primaria cauta noi criterii de departajare • Din aceasta cauza, ordinea prioritatilor nu va fi discutata in sedinta de astazi a consiliului local

Listele cu ordinea prioritatilor pentru o locuinta ANL, destinata tinerilor pina in 35 de ani, au fost date peste cap din nou, cu o zi inainte ca acestea sa fie dezbatute in sedinta Consiliului Local (CL) Craiova. Acesta deoarece factorii de raspundere au constatat ca multi solicitanti au punctaje egale si ar trebui departajati prin criterii suplimentare, deoarece locuintele nu ajung pentru toti.

Intrunita ieri, in sedinta de urgenta, pentru a lua o hotarire in privinta celor cu punctaj egal, comisia de repartizare a locuintelor din cadrul Primariei Craiova nu a ajuns la nici un rezultat. Viceprimarul Sorin Iordache a precizat ca este nevoie de introducerea unor criterii suplimentare pentru solicitantii in cauza, acestea urmind sa fie stabilite probabil saptamina viitoare, cind comisia se va intilni din nou.

„Doar 126 de persoane din cele aflate pe liste trebuie sa primeasca garsoniere ANL. Comisia se confrunta insa cu o situatie neasteptata. De la pozitia 98 la pozitia 146, toti solicitantii indeplinesc punctajul minim necesar pentru a primi o garsoniera, adica au obtinut pe criteriile existente cite 17 puncte. Toate cele 48 de persoane trebuie sa fie evaluate dupa criterii suplimentare, deoarece 20 dintre ele nu pot primi case“, a precizat Sorin Iordache.

,b>Alti 800 de craioveni asteapta la coada fara mari sperante

Trebuie spus ca nici in cazul in care lucrurile ar fi stat bine in ceea ce priveste listele problema tot nu ar fi fost rezolvata in intregime, deoarece numai 60 din cele 126 de garsoniere programate sint finalizate de constructori. Si in ce priveste apartamentele ANL, lucrurile stau la fel, cu deosebirea ca aici numarul dosarelor care trebuie reevaluate este mai mic. 15 persoane trebuie sa treaca de noi criterii de evaluare, respectiv cele aflate pe lista intre pozitiile 18 si 32, care au obtinut minimul de 21 de puncte pe baza criteriilor existente.

In fine, din aceasta cauza, lista cu prioritati pentru primirea unei locuinte ANL nu se va afla nici astazi pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Craiova. Daca alesii se inteleg, lucrul se va intimpla in luna noiembrie sau poate in apropierea Craciunului. Trebuie spus ca pe listele ANL figureaza, fara posibilitate de a primi vreo casa in acest an, alte peste 800 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS