16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBaloane, dansuri, „sinucideri“ si parasute la Zilele Craiovei

Baloane, dansuri, „sinucideri“ si parasute la Zilele Craiovei

Zecile de baloane care impodobeau sediul primariei si spectacolele desfasurate cu ocazia Zilelor Municipiului Craiova i-au convins ieri pe unii localnici sa petreaca in aer liber citeva ore. Mai-marii urbei au fost prezenti pe treptele primariei pentru a urmari festivitatile desfasurate de-a lungul strazii A.I. Cuza. Desi putini, cei prezenti la eveniment au avut parte de distractie, ca si primarul Antonie Solomon, care, dupa citeva ore de stat in picioare, a inceput sa se miste in ritm latino. Prestatia muzicala a unui trupe de fete l-a determinat pe primar sa renunte pentru citeva minute la tinuta sobra si sa participe direct la sarbatoare.

In paralel cu manifestarile din fata primariei, in zona Prefecturii Dolj se desfasurau momente artistice sustinute in special de prescolari. Aici, cei mai multi spectatori erau persoane de virsta a treia insotite de nepotei. Expozitia de desen care inconjura fintina arteziana din English Parc nu a atras prea multi vizitatori, majoritatea celor prezenti raminind nepasatori la veleitatile artistice ale viitorilor pictori. Nici desenele pe asfalt nu au avut mare priza printre copiii craiovenilor. In schimb, cel mai interesant moment, din punctul de vedere al celor mici, s-a dovedit a fi machiajul care le era aplicat, la cerere, de reprezentantii unei asociatii de tineri. Iepurasii, pisicutele sau porcusorii au fost personajele preferate de copii pentru aceasta transformare a chipurilor lor. Nu toti parintii au fost insa incintati de idee. „Mi-am imbracat si eu fetita in haine de sarbatoare. Mi se pare o prostie ideea asta. Daca stiam, ocoleam parculetul“, s-a plins o craioveanca.

Un cal i-a speriat pe citiva spectatori

Vizavi de Universitate s-a desfasurat spectacolul pentru copii „Pacala in satul lui“, oferit de Teatrul de Papusi „Colibri“, care nu a atras prea multi participanti. In schimb, aparitia unei masini a RAT-ului, vopsita in culorile alb-albastru, pe care se aflau citeva persoane imbracate in haine populare, a stirnit interesul trecatorilor. Acestia s-au imbulzit sa admire costumele populare, dar si sa prinda diverse fructe aruncate de artisti. Hora care s-a incins apoi in mijlocul strazii A.I. Cuza i-a facut pe citiva spectatori sa se prinda in dansul artistilor.

Au existat chiar si unele momente tensionate. Astfel, la defilarea personajelor istorice, spectatorii au fost la un pas de a fi loviti de un cal speriat. In cele din urma, acesta a fost strunit, insa cei din jur s-au ales cu o sperietura pe care si-o vor aminti multa vreme. „Nu cred ca o sa uit prea curind ce s-a intimplat aici. Am fost la un pas de a fi loviti cu copitele de calul speriat. Nu stiu cine e de vina, dar cineva ar trebui sa raspunda pentru asta“, a precizat un pensionar. Cei care se plictisisera de prezenta reprezentantilor municipalitatii au preferat sa poposeasca la Tirgul mesterilor olari. Fie ca achizitionau ceva sau se plimbau, craiovenii s-au imbulzit ieri in Piata Prefecturii.

Bataie „ca-n filme“

Cele mai interesante momente ale zilei au inceput in jurul prinzului. Un tinar s-a urcat printre crenelurile mansardei primariei si a inceput sa strige ca vrea sa isi vada seful inainte de a se sinucide. Unii dintre spectatori chiar au crezut ca situatia scapase de sub control, insa nu era vorba decit de un membru al echipei de cascadori venite de la Bucuresti. Doi dintre acestia s-au aruncat de pe cladire, aterizind pe o saltea, evident alb-albastra. „Spectacolul“ a continuat cu trei reprize de „bataie ca-n filme“, dupa cum au numit-o cei mai mici spectatori.Tot echipa cascadorilor bucuresteni a cules ropote de aplauze cind s-a lasat cu scirtiituri de frine mai ceva ca la raliurile ilegale. Cascadorii au sarit din masini in mers, s-au lasat tiriti si au lovit un zid din cutii de carton pe care se asezase un alt membru al echipei. Oamenii si-au sucit apoi capetele dupa avioanele care survolau zona la mica altitudine. La ora 16.15 a inceput parasutarea baietilor de la clubul „Oltenia“. Sapte tineri au aterizat in fata primariei in chiuiturile asistentei. Parasutistii au inminat steagurile cu insemnele Craiovei, ale Romaniei si ale UE viceprimarului, in timp ce o batrinica o luase la goana spre usa primariei, ca sa ii zica vreo doua edilului-sef. Un jandarm a scos-o insa extrem de repede din ,,peisaj“.

Festivitatile pentru cea de- a treia zi a Zilelor Craiovei s-au incheiat in jurul orei 16.30, cu un spectacol oferit de Filarmonica „Oltenia“ din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS