15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJudecatoarea care l-a amendat pe Florin Circiumaru, infrinta de politisti

Judecatoarea care l-a amendat pe Florin Circiumaru, infrinta de politisti

• „Eu sint un om sarac. Nu vreau sa imi pun pe nimeni in cap. Se pot intimpla tot felul de lucruri. Incheierea de sentinta este irevocabila.
Nu imi vine sa cred ca nu a fost pusa in aplicare“, a spus Angela Popescu • Intrucit a refuzat sa respecte o sentinta judecatoreasca, primarul din Tirgu Jiu a fost amendat cu 500.000 de lei pe zi • Circiumaru are de achitat din salariu suma de 120.000.000 de lei

Inspectoratul Judetean de Politie Gorj il protejaza de efectele legii pe primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru. Cu toate ca are o sentinta civila data de judecatorii gorjeni si ramasa definitiva la Tribunalul Gorj, edilul-sef din Tirgu Jiu nu se sinchiseste, desi incheierea de sentinta a fost pronuntata inca din ianuarie. Conform acesteia, primarul din Tirgu Jiu, in calitate de presedinte al Comisiei pentru aplicarea Legii nr.18, avea obligatia sa inainteze prefecturii o documentatie care viza restituirea unui teren societatii FEDERALCOOP Gorj. Suprafata de teren, aproximativ 260 de metri patrati, este situata in Piata Centrala din Tirgu Jiu si se afla sub un magazin. Desi instanta a admis valabilitatea cererii facute de FEDERALCOOP si a dispus ca primaria sa respecte Legea nr. 18, juristii lui Florin Circiumaru au stabilit ca terenul face parte din domeniul public si poate face obiectul unei retrocedari.

Judecator cu miinile legate

Pe 29 ianuarie 2004, intr-o incheiere data la sentinta mentionata, prin care primarul era obligat sa recunoasca dreptul de proprietate al FEDERALCOOP asupra terenului, judecatoarea Angela Popescu, din cadrul Judecatoriei Tirgu Jiu, l-a obligat pe Florin Circiumaru la plata unei amenzi de 500.000 de lei pe zi. „Obliga piritul sa achite o amenda civila de 500.000 de lei pe zi de intirziere, incepind cu a 15-a zi de la data comunicarii prezentei incheieri, in caz de neexecutare a obligatiei de a semna si inainta documentatia necesara catre Comisia Judeteana Gorj“, se mentioneaza in incheierea data de judecatoarea Angela Popescu. Comunicarea s-a facut in jurul datei de 20 martie, de cind a inceput sa curga si amenda. Suma totala de plata pe care primarul o are de achitat catre Directia Generala a Finantelor Publice Gorj se ridica in prezent 120.000.000 de lei. Judecatoarea Angela Popescu a declarat ca nu intelege de ce primarul din Tirgu Jiu nu respecta legea. „Eu sint un om sarac. Nu vreau sa imi pun pe nimeni in cap. Se pot intimpla tot felul de lucruri. Incheierea de sentinta este irevocabila. Nu imi vine sa cred ca nu a fost pusa in aplicare, pentru ca nu are cale de iesire si trebuie sa plateasca amenda. Noi am trimis doua adrese la Serviciul pentru Evidenta Informatizata a Populatiei si nu am primit nimic pina acum. Nu stiu de ce se feresc sa respecte legea?“, a spus judecatoarea Angela Popescu.

A treia adresa trimisa la politie

Serviciul pentru Evidenta Populatiei nu a comunicat datele de identificare ale lui Florin Circiumaru, pe care Judecatoria trebuie sa le trimita Directiei de Finante Gorj, pentru ca edilul-sef sa fie dat in debit. Conducerea Serviciului pentru Evidenta Populatiei Gorj a facut public faptul ca nu a primit nici o adresa, insa actele respective figureaza in dosar, deci au fost trimise. A treia adresa a fost expediata in urma cu doua zile la Evidenta Populatiei, care de citeva luni cauta datele de identificare ale lui Circiumaru. Daca Finantele Publice vor afla unde locuieste Florin Circiumaru, acesta va fi nevoit sa achite 120.000.000 de lei. Serviciul Juridic din cadrul primariei a solicitat chiar si revizuirea dosarului prin care edilul a fost somat sa respecte legea, insa nu a avut cistig de cauza. Primarul Florin Circiumaru a declarat ca terenul in discutie este domeniu public si nu va plati nici o amenda. „Nu este adevarat, primaria are dreptate. Acolo este domeniul public pe care el il apar. Nu o sa avem probleme, pentru ca avem dreptate“, a precizat Florin Circiumaru, in contradictie cu judecatoarea Angela Popescu. FEDERALCOOP a trimis adrese catre Finante, insa acestea nu au fost luate in considerare, intrucit comunicarea datelor de identificare ale lui Florin Circiumaru trebuia facuta de Judecatoria Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS