22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProxenet arestat la Filiasi

Proxenet arestat la Filiasi

Nicolae Ghesa isi amenajase acasa un bordel cu minore pentru turci

Parchetul si politia din orasul doljean Filiasi au pus capat, joi, activitatii unui „cuibusor de nebunii“ din localitate. In urma unei actiuni-fulger, oamenii legii au descins la bordelul amenajat acasa la Nicolae Ghesa, de 52 de ani, si l-au retinut pe „peste“, le-au eliberat pe minorele pe care acesta le exploata sexual, obtinind in aceeasi zi si mandat de arestare pentru proxenet din partea Judecatoriei Filiasi.

Minore pentru soferii de tiruri

Povestea bordelului incropit de Ghesa a inceput in iarna anului trecut, cind Elvira, o eleva de liceu, de 16 ani, din Craiova, a disparut de acasa. Parintii au umblat prin toata tara in cautarea ei, la fel si politia, insa fata parca intrase in pamint. Dupa zece luni, cind familia aproape ca-si pierdusera speranta ca o vor mai revedea, Elvira s-a intors acasa. A povestit ca fusese rapita si sechestrata de Nicolae Ghesa, care o dusese in locuinta lui din Filiasi, unde a obligat-o sa se prostitueze. Fata a mentionat ca a incercat de mai multe ori sa plece, insa de fiecare data proxenetul o santaja, amenintind-o ca va face publica o caseta video in care ea facea sex cu Ghesa. Nemaiputind suporta exploatarea sexuala la care o supunea proxenetul, Elvira si-a luat inima in dinti si a plecat.

Cazul Elvirei a ajuns in atentia politistilor si a procurorilor din Filiasi. Joi dimineata s-a intimplat ceva care a grabit actiunea oamenilor legii: Nicolae Ghesa a aparut la poarta liceului unde invata Elvira, pentru a incerca sa o santajeze din nou pe fata, ca sa se intoarca la el. Stiind ce o asteapta, adolescenta a anuntat insa politia. La 7.30, proxenetul Ghesa a fost retinut de politisti. La 12.30, in aceeasi zi, au descins la domiciliul lui din Filiasi. In sufragerie, pe o canapea, doua fete de 15 ani – Ilona, din Craiova, si Alina, din comuna gorjeana Scoarta – au inceput sa plinga in momentul in care i-au vazut pe politisti. Au declarat ca si ele fusesera obligate de Ghesa sa intretina relatii sexuale cu diversi indivizi. Povesteau ca, de citeva ori pe saptamina, proxenetul le scotea „la produs“ in parcarea de tiruri de la Arginesti – judetul Mehedinti, unde, pentru sume de 10-20 de euro, erau obligate sa le satisfaca pretentiile sexuale soferilor turci de tiruri. Nu primeau mai nimic din ceea ce obtineau, banii fiind luati si cheltuiti de „pestele“ lor.

Ghesa risca zece ani de inchisoare

Bazindu-se pe declaratiile fetelor si pe alte probe ridicate din „cuibusorul de nebunii“, procurorii Parchetului Filiasi au propus cercetarea in arest preventiv a lui Nicolae Ghesa, pentru savirsirea infractiunilor de santaj si proxenetism. Magistratii Judecatoriei Filiasi au dat curs propunerii, emitind pe numele proxenetului un mandat de arestare pe 29 de zile. Procurorii continua cercetarile, urmind sa stabileasca amploarea afacerilor lui Ghesa. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca sa-si petreaca urmatorii zece ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS