14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinistrul Victor Ponta a imprumutat 12.000 de euro de la un „prieten“

Ministrul Victor Ponta a imprumutat 12.000 de euro de la un „prieten“

• Victor Ponta mai are un credit pentru cumpararea unei locuinte,
in valoare de 400.000.000 de lei • El este printre putinii tineri din PSD care nu au fost eliminati de pe listele pentru parlament

Ministrul delegat pentru controlul programelor cu finantare europeana, Victor Ponta, a recunoscut, intr-o emisiune difuzata de Radio Tirgu Jiu, ca a imprumutat 12.000 de euro de la un „prieten“, fara a dezvalui numele acestuia. Conform declaratiei de avere, ministrul Ponta, candidat pe listele PSD Gorj la Camera Deputatilor, plateste rate la un credit de 400.000.000 de lei si s-a imprumutat 12.000 de euro de la un prieten. Ultima suma o va da inapoi in termen de cinci ani.

Ministrul detine un apartament de 91 de metri patrati si o casa de 85 de metri patrati, ambele platite in rate. „E vorba de apartamentul pe care il am din anul 2000. Cele 400 de milioane de lei, pe care le-am cam platit, si cei 12.000 de euro i-am imprumutat pentru a-mi cumpara locuinta din Chitila. Asta s-a intimplat in acest an. Cistig destul de mult, pentru un tinar roman. Salariul unui ministru este de 27 de milioane. In plus, sint lector universitar, sint titularul catedrei de Drept Penal a Universitatii «Titu Maiorescu». Am opt milioane. Imprumutul de 400 de milioane se cam termina. Apartamentul este de la Directia de Administrare a Fondului Imobiliar (DAFI). Cei 12.000 de euro sint imprumutati de la o persoana fizica, nu de la banca. Am incheiat si un contract. M-am imprumutat de la o persoana fizica si am sa-i dau banii inapoi in cinci ani. E absolut legal. Eu chiar stiu cum sa fac un contract. Nu cred ca e anormal ca la 35 de ani sa ai o locuinta. Platesc absolut legal. (…) Banii de la DAFI mi se retineau din salariul meu de procuror, pentru ca in 1999, cind am contractat imprumutul, eram procuror si nu se stia ca ajunge PSD la putere“, a explicat Ponta.

Invins de batrinii din PSD

Conform legislatiei in vigoare, respectiv Ordonanta nr. 9/2000, care reglementeaza imprumuturile intre persoanele fizice, dobinda la un astfel de imprumut nu poate depasi 50% anual. In conditiile in care dobinda este de 10% lunar, valoarea anuala poate ajunge la 120% si imprumutul se transforma in camatarie. Daca pentru a-si cumpara locuinte, Ponta a apelat la imprumuturi, in politica nu a reusit sa mai „imprumute“ citeva locuri in plus pe listele pentru parlament. In fapt, dupa publicarea listelor, aripa tinara din PSD, condusa de Ponta, a suferit o infringere zdrobitoare. Din 226 de locuri eligibile, tinerii au ramas cu 12, desi li se promisese o treime din locuri. „Sint bucuros pentru cei care sint pe locuri eligibile, 10-12, cam asa. In schimb, sint foarte dezamagit si trist pentru cei care la alegerile preliminare aveau locuri eligibile, fusesera anuntati in acest fel, si in ultimul moment au fost indepartati. Eu cred ca e o nedreptate si cred ca e si o mare pierdere pentru noi, ca partid. Aveam nevoie de ei si in campania electorala, si in viitorul parlament, si in tot ceea ce vrem sa facem ca partid in viitor….Eu m-am batut pentru tinerii mei si nu sint multumit de cit am obtinut. Cred ca ar fi meritat mai multi. Categoric“, a declarat Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS