17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisarul Trifoi a fost „pedepsit“ cu mustrare scrisa

Comisarul Trifoi a fost „pedepsit“ cu mustrare scrisa

Ion Trifoi, comisar al Garzii Financiare Gorj, acuzat de implicare in campania electorala pentru alegerile locale, a fost sanctionat cu mustrare scrisa de Comisariatul general a Garzii Financiare Bucuresti.

Comisarul Trifoi a fost acuzat ca s-a implicat in campania electorala din comuna Schela, unde l-a sustinut pe fratele sau, care lupta pentru scaunul de primar. In urma unui ordin al ministrului Ionel Blanculescu, seful Autoritatii Nationale pentru Control, Ion Trifoi a fost suspendat din functie.

Acesta a intrat subit in concediu medical, fiind in acelasi timp cercetat de o comisie de ancheta din cadrul Garzii Financiare Bucuresti. Nicolae Mateica, comisarul- sef al Garzii Financiare Gorj, a declarat ca Ion Trifoi a fost sanctionat cu mustrare scrisa, intrucit s-a stabilit ca acesta s-a aflat in campanie electorala in timpul liber. „Conform Legii functionarilor publici, nu trebuia sa fie sanctionat, intrucit s-a aflat in campanie electorala in afara programului. Cu toate acestea, a primit mustrare scrisa, intrucit s-a considerat ca un comisar al Garzii Financiare are un statut special“, a declarat Mateica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS