10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReteaua de apa potabila din Turnu Severin este distrusa

Reteaua de apa potabila din Turnu Severin este distrusa

Ultima sedinta a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, care a avut loc joi dupa-amiaza, nu a fost lipsita de discutii aprinse. Proiectul privind trecerea bunurilor imobile in care isi desfasoara activitatea cabinetele medicale din domeniul public in domeniul privat al municipiului a fost unul dintre cele mai controversate puncte de pe ordinea de zi. Propunerea era ca toate cele 13 cabinete medicale sa fie concesionate, pentru o perioada de minimum 15 ani si de maximum 25, catre cei 35 de medici de familie. Discutiile pareau a nu se mai termina, o buna parte a consilierilor avind o serie de opinii, completari sau alte propuneri. S-a ivit chiar si un protest al unor cadre medicale (o parte dintre ele au fost prezente de altfel si in sala de sedinta), in legatura cu spatiul din bulevardul Carol nr. 37, care nu figura pe lista. In final, proiectul a fost aminat pentru saptamina viitoare.

Discutiile au continuat si in privinta urmatorului proiect: aprobarea unei cote de dezvoltare de 10% la SC Secom SA (societatea de canalizare si de distributie a apei potabile). Propunerea era ca societatea sa aiba „unda verde“ pentru a ridica de la 3 la 10% cota de fonduri pentru investitii. Consilierii opozitiei s-au opus acestui proiect, intrucit, considerau ei, in 2005, pentru serviciul apa-canal, tarifele va trebui sa fie mai mari cu aproximativ 70%, iar pina in 2009, cu aproape 300%. Au aparut chiar si explicatii cum ca reteaua de apa potabila a municipiului este, in parte, distrusa si ca pierderile de apa din retea sint foarte mari, ridicindu-se la 70%. In final, proiectul de hotarire a fost aprobat in varianta propusa.

In cadrul aceleiasi sedinte, a mai fost propus si proiectul de hotarire privind incetarea activitatii Regiei Autonome Lotus si radierea acesteia din Registrul Comertului intrucit regia este in continuare somata sa-si depuna declaratiile la Finantele Publice. Proiectul de hotarire privind aprobarea tarifelor practicate de Salubritatea SA a fost aminat de consilieri pentru o mai buna documentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS