13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Administratiei Pietelor, la mina primarului Solomon

Directorul Administratiei Pietelor, la mina primarului Solomon

• Consilierii l-au imputernicit pe primar sa decida daca-l va sanctiona pe Gheorghe Calinoiu cu 10% din salariu • Nu este exclus nici ca directorul sa-si piarda functia

Propunerea de sanctionare financiara cu 10% din salariu pe o perioada de trei luni a directorului Administratiei Pietelor Craiova, Gheorghe Calinoiu, a fost retrasa de pe ordinea de zi a sedintei ordinare de joi a Consiliului Local Municipal. Calinoiu a obtinut o aminare de cel mult 30 de zile, deoarece consilierii municipali au votat o alta hotarire, prin care l-au delegat pe primarul Antonie Solomon sa dispuna direct, prin dispozitie, orice sanctiune a conducerilor Serviciului Public de Salubritate (SPS) si a Administratiei Pietelor. Alesii locali au apelat la aceasta masura deoarece cele doua servicii publice nu ar avea personalitate juridica, iar regulamentul de functionare a acestora este vechi. Pina la adoptarea unui nou regulament, primarul Solomon are „mina libera“ asupra lui Calinoiu. Joi, in timpul sedintei consiliului, directorul pietelor se plimba nervos prin holul primariei, incercind sa-l abordeze pe primar in scurtele momente in care acesta a iesit din sala, intentionind sa-l imbuneze cu o vorba. Primarul l-a intrebat insa daca nu cumva si-a cerut transferul in alta parte, dind de inteles ca nu va trece peste propunerea vicelui Sorin Iordache, de a-l sanctiona pe Calinoiu. In ultimele zile, Calinoiu a fost vazut si la usa prefectului Ion Calin. Solomon nu pare insa a se da „imbunat“.

„Eu nu pot sa trec peste viceprimarul Iordache, care are delegare de competenta pentru Administratia Pietelor. Ce a propus, aia ramine“, a declarat primarul. Daca isi va pune sau nu in aplicare decizia, ramine de vazut numai dupa ce hotarirea care ii da puteri depline asupra Administratiei Pietelor si a Serviciului Public de Salubritate va primi avizul de legalitate din partea prefecturii doljene, adica in cel mult 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS