10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoritatile nu-si respecta promisiunile facute copiilor

Autoritatile nu-si respecta promisiunile facute copiilor

Lipsa locurilor de joaca din Craiova reprezinta una dintre problemele majore ale orasului. Acestea fie lipsesc cu desavirsire, fie sint ocupate de foste leagane devenite fiare vechi. Inainte de noul mandat, majoritatea oficialitatilor care visau un scaun confortabil in primarie au facut promisiuni prin care garantau ca locurile de joaca nu vor mai fi o problema. „Pina pe 31 august, Legea nr. 10 va fi finalizata si atunci vom sti ce trebuie facut. Daca voi fi primar, o sa amenajez locuri de joaca in toate cartierele craiovene“, isi „recita“ primarul Antonie Solomon discursul atunci cind era „doar“ viceprimar. De la inceputul mandatului si pina in luna august au reusit doar amplasarea a noua locuri de joaca in cartierele craiovene. Fie ca au fost reabilitate, fie amenajate in spatii noi, acestea au facut o bucurie enorma celor mici.

Leaganele si balansoarele, o noua metoda de a face bani

Cartierul Valea Rosie a fost unul privilegiat, prins in planul de investitii pentru amenajarea unui loc de joaca. Spatiul destinat copiilor este amplasat la doar 50 de metri de containerele cu gunoi.

Acum o luna (la jumatatea lui august – n.r.), copiii au avut marea bucurie sa descopere ca leaganele vechi si rupte au fost inlocuite, in locul lor fiind amplasate altele noi, vopsite in culori vii. Erau patru leagane, o tiribomba si doua balansoare. Surpriza a fost imensa pentru copiii din cartier. De dimineata pina seara, spatiul de joaca a devenit locul preferat al copiilor. Dar, cum nici o minune nu tine mult, in urma cu citeva zile locatarii din zona au descoperit intr-o dimineata ca leaganele au fost indoite, balansoarul rupt de la jumatate, barele au disparut. Locuitorii spun ca vinovati de aceasta situatie sint romii, care o data cu venirea intunericului ocupau locul de joaca al copiilor. „De cind au amplasat leaganele, aproape in fiecare noapte zeci de romi se adunau in acest loc. Faceau o galagie infernala. De multe ori eram nevoiti sa iesim pe balcon si sa strigam sa faca liniste si sa se dea jos din leaganele copiilor. Ii amenintam cu politia si doar atunci fugeau. Cred c-au avut de gind sa le taie complet si sa le duca la fier vechi sa le vinda, altfel nu ne putem explica cum au ajuns in acest fel“, a spus Mariana Nicula.

Copiii dornici de un loc de joaca mai au de asteptat!

Oficialitatile Craiovei nu si-au respectat insa promisiunea facuta la inceput de mandat. Primarul Solomon a declarat in acest sens: „Am promis intr-adevar ca fiecare cartier va avea locuri de joaca pentru cei mici. Dar, din pacate, inca nu m-am tinut de cuvint pe deplin, deoarece nu au fost clarificate dosarele privind retrocedarea paminturilor potrivit Legii nr. 10. Mai avem cel putin 50 de dosare de rezolvat, atunci vom cunoaste sigur ce terenuri apartin primariei. Nu are rost sa investim, pentru ca apoi sa descoperim ca pamintul nu este al primariei. Promit ca o data clarificata problema paminturilor voi investi in amenajarea locurilor de joaca“.

Redactorii GdS au anuntat oficialitatile despre „jaful“ produs la locul de joaca din Valea Rosie.

„Asta-i educatia! Unii investesc, construiesc si romii distrug. Cei de la RAADPFL s-au ocupat cu amenajarea locurilor de joaca“, a mai spus primarul Craiovei.

Reprezentantii RAADPFL au declarat ca o sa trimita o echipa la fata locului, pentru a afla care sint vinovatii de distrugerea leaganelor. „Am investit peste 22 de milioane de lei in reabilitarea locului de joaca din Valea Rosie. O sa facem cercetari sa vedem cine a distrus leaganele. Daca vom descoperi vinovatii, vom face si o plingere la politie. Sint oameni certati cu legea cei care fac asemenea fapte“, a precizat Ovidiu Vanghelie, sef Serviciu Gospodarire Publica.

Pina in prezent, in Craiova au fost reabilitate doar noua locuri de joaca: trei in cartierul Craiovita Noua, unul in Rovine, in 1 Mai, doua in cartierul Dezdrobirii si unul in Calea Bucuresti. „O investitie importanta in amenajarea unui loc de joaca a fost realizata in Parcul «Romanescu». Locul de joaca pentru copiii din parc a presupus o investitie de peste 2.000 de euro!“, a mai spus Ovidiu Vanghelie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS