10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeparul Cocendau si metoda lui inedita de inselare a credulilor

Teparul Cocendau si metoda lui inedita de inselare a credulilor

• Un craiovean de 34 de ani a gasit o metoda inedita si elaborata pentru a trage tepe celor care isi ofera serviciile pentru ingrijirea
unor batrini • Oamenii legii l-au descoperit destul de greu, ca urmare a identitatii false pe care si-o atribuise

Daniel Cocendau, de 34 de ani, a fost trimis in judecata saptamina trecuta de procurorii craioveni dupa o teapa de zeci de milioane data unei femei pe care, chipurile, a vrut s-o angajeze ca sa-l ingrijeasca pe tatal lui. Modul de operare al infractorului a fost unul inedit si elaborat, tocmai de aceea politistilor le-a luat citiva ani ca sa-l identifice.

Un imprumut „doar pentru citeva minute“

Povestea a inceput in luna februarie 2002, cind craioveanca Daciana Simona Sos a dat un anunt de mica publicitate intr-un cotidian local, prin care isi facea cunoscuta intentia de a acorda ingrijire unei persoane in virsta, in schimbul cedarii locuintei de catre persoana respectiva. In urma anuntului, femeia a primit un telefon pe 8 februarie de la un anume Cirstea Cristi, care i-a propus sa-i ingrijeasca tatal, batrin si bolnav, in schimbul cedarii locuintei acestuia din Craiova, str. Nicolae Titulescu, nr. 310, apt.7. Dupa mai multe discutii la telefon, Daciana s-a intilnit cu Cirstea Cristi pe 11 februarie. Acesta a dus-o in apartamentul „tatalui“ sau, i l-a aratat pe batrinul care dormea intr-un pat, apoi, la o cafea, s-au intins la discutii. Printre altele, femeia i-a spus tinarului ca are strinse la CEC vreo 200 de milioane de lei si intentioneaza sa mai imprumute la banca inca 50 de milioane, ca sa-si cumpere o locuinta. Cel care-i devenise deja amic i s-a „destainuit“ si el femeii, divulgindu-i – ca pe un mare secret – faptul ca trebuie sa-i soseasca din Germania o suma mare de bani in valuta, dar ca ii trebuie pentru asta sa plateasca la Banca „Ion Tiriac“ un comision destul de substantial. Asa ca i-a solicitat Dacianei Sos sa-i imprumute „pentru citeva minute, nu mai mult“, suma de 43 de milioane de lei, ca sa-si poata plati amintitul comision. Gindindu-se ca face un lucru bun, femeia a acceptat fara sa se gindeasca prea mult ca va lua cea mai mare teapa din viata ei.

A plecat cu plasa de bani si a uitat sa se mai intoarca

Doua zile mai tirziu, Cirstea Cristi si Daciana Simona Sos s-au suit intr-un taxi si au plecat catre Sucursala CEC Dolj. Femeia a retras de la CEC suma de 44.908.022 lei, apoi s-a intors la taxi. Masina s-a oprit apoi in vecinatatea Bancii „Ion Tiriac“ din Craiova, unde Cirstea Cristi a coborit din masina cu plasa de bani pe care i-o inminase femeia, nu inainte de a-i spune Danielei Sos: „Asteptati-ma, va rog, in taxi, ca nu dureaza mai mult de citeva minute sa-mi iau banii si va voi restitui imediat imprumutul“. A plecat agale catre banca si… nu s-a mai intors, lasind-o pe pagubita cu ochii in soare, basca faptul ca trebuia sa-i achite o suma substantiala si taximetristului.

Daciana Simona Sos s-a dus la politie sa reclame inselaciunea, iar oamenilor legii le-a luat destul de mult timp sa-i dea teparului de urma. Asta pentru ca nu se numea Cirstea Cristi, recomandindu-se intentionat cu alt nume, ca sa nu poata fi depistat. Apartamentul in care o dusese pe femeie nu ii apartinea, ci fusese inchiriat, insa nici proprietarul nu-i stia adevaratul nume. Iar asa-zisul „tata“ al teparului, pe care femeia l-a vazut dormind in pat in locuinta de pe str. Nicolae Titulescu s-a dovedit pina la urma a fi un… boschetar luat de pe strada si care primise bautura pina se imbatase si adormise.

Pina la urma, politistii au reusit sa-l identifice pe asa-numitul Cirstea Cristi in persoana lui Daniel Cocendau, de 34 de ani, din Craiova, care nu era la prima teapa de acest gen. Aflat acum in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova pentru o fapta asemanatoare, Cocendau isi asteapta pedeapsa si pentru inselaciunea careia i-a cazut victima Daciana Sos. Iar femeia, la rindul ei, asteapta sa-si primeasca banii inapoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS