12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMonoxidul de carbon si focul au ucis patru gorjeni

Monoxidul de carbon si focul au ucis patru gorjeni

• Doi barbati si doua femei, din Turcinesti, Tamasesti si Tirgu Jiu, au murit la sfirsitul saptaminii trecute • Din cauza instalatiilor defecte, in ianuarie opt gorjeni au murit

Patru gorjeni si-au pierdut viata la sfirsitul saptaminii trecute din cauza intoxicatiilor cu monoxid de carbon si a focului. Instalatiile electrice sau pe gaze defecte, vechi si in toate cazurile lasate nesupravegheate au condus la decesul a doi barbati si a doua femei.

Sotii Ion si Verginica Balasoiu, de 51 de ani, respectiv 49 de ani, din Turcinesti, au fost gasiti morti simbata in casa in care locuiau. Sotii Balasoiu au mers vineri seara la culcare, intr-o camera incalzita de o soba de teracota, care functiona pe gaze. Ei au murit in timp ce dormeau, din cauza monoxidului de carbon emanat de soba supraincalzita. O ruda a celor decedati a spus ca sotii Balasoiu erau de obicei grijulii in ceea ce priveste verificarea instalatiei de gaze.

Intoxicata si arsa

O alta victima a monoxidului de carbon si a flacarilor a fost o batrina din localitatea Tamasesti. Ieri-dimineata, in jurul orei 6.00, Pompierii Militari din Tirgu Jiu au fost chemati sa lichideze un incendiu izbucnit la o casa din sat. Din nefericire, Ioana Catrinoiu, de 87 de ani, nu a mai putut fi salvata, o parte din casa arzind din cauza flacarilor izbucnite de la un resou uitat in priza pe timpul noptii. Batrina a incercat sa iasa din camera, insa, din cauza fumului gros, a lesinat si a cazut pe podea. In momentul in care pompierii au intrat in locuinta, flacarile cuprinsesera deja trupul femeii. De mentionat ca in aceeasi casa, dar intr-o alta camera, s-a aflat si Claudiu Catrinoiu, de 23 de ani, nepotul victimei. Acesta a iesit din casa in fuga si a dat telefon la pompieri.

Tot din cauza monoxidului de carbon a decedat si Ioan Recala, de 69 de ani, din Tirgu Jiu. Batrinul, care locuia singur intr-un apartament situat pe Strada Lainici, a fost gasit mort ieri-dimineata de vecini. Cauza decesului a fost monoxidul de carbon emanat de o instalatie improvizata de incalzire pe gaze. In ianuarie, alti patru gorjeni au murit din cauza gazelor emanate de sobe sau a fumului degajat in urma incendiilor declansate de instalatii de incalzire lasate sub tensiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS