13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal Zeci de permise de portarma au fost anulate de politistii olteni

Zeci de permise de portarma au fost anulate de politistii olteni

Aproximativ treizeci de olteni va trebui sa-si puna pustile sau pistoalele in cui, dupa ce politistii le-au anulat din oficiu permisele de portarma. Acestia se alatura insa altor 33 de persoane care au renuntat de bunavoie la arme sau au pierdut calitatea de a detine acest permis.

Schimbarile survenite in rindul oltenilor inarmati au fost determinate de controlul la arme dispus anul acesta de conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Actiunea a debutat la sfirsitul lunii mai si ar fi trebuit sa se incheie in luna iunie, dar oficialii ministerului le-au mai acordat restantierilor timp pentru a-si rezolva situatia. Ultimul termen de reavizare a permiselor de portarma a expirat la inceputul lunii decembrie.

„Din cei 1.490 de posesori de permise de portarma din judet, numai 1.463 au efectuat viza. Restul fie nu s-au prezentat pentru verificari, fie au renuntat de bunavoie la arme ori au pierdut calitatea care le impunea permisul de portarma“, a precizat comisarul Emilian Mladin, seful Biroului Arme, Explozibil si Substante Toxice (BAEST) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Olt.

In evidentele BAEST se mentioneaza ca in judet exista 1.900 de arme, unele persoane avind chiar si cite doua-trei. Cele mai preferate arme par sa fie pustile de vinatoare, care sint urmate in top de pistoalele cu gaz iritant – lacrimogen si de armele de tir. Mladin a precizat ca in urma controalelor efectuate pentru reinnoirea permisului de portarma au fost descoperite noua arme defecte.

„Acestea au fost ridicate in vederea casarii. Cu acelasi prilej am aplicat 19 amenzi contraventionale in valoare de 27 de milioane de lei“, a mai spus comisarul Emilian Mladin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS