16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRazbunare cu topoare a doua zi de Craciun

Razbunare cu topoare a doua zi de Craciun

• Un mehedintean a fost impuscat dupa ce a lovit un politist cu toporul • Incidentul s-a petrecut in timp ce politistii
si gardienii publici din Vinju Mare incercau sa aplaneze un scandal izbucnit la o discoteca • Patru indivizi s-au napustit cu topoare si cutite asupra oamenilor legii

Un scandal izbucnit la sfisitul saptaminii, intr-o discoteca din orasul Vinju Mare, judetul Mehedinti, s-a soldat cu impuscarea unei persoane, dupa ce politistii din localitate au fost amenintati cu arme albe de patru indivizi. Cei patru venisera la discoteca sa se razbune pe agentul de paza care le agresase in urma cu citeva zile un nepot. Pentru ca au fost amenintati cu topoare si cutite, politistii au tras mai intii in aer, iar apoi spre agresori.

O patrula formata din doi agenti de politie, din cadrul Politiei Vinju Mare, a fost sesizata vineri seara, in jurul orei 22.00, ca la discoteca AFTER DARK, din localitate, Nicolae Costel, de 44 ani, din Orevita Mare, Valentin Popescu, de 24 ani, din comuna Baluseni, judetul Botosani, Sorinel Costea, de 27 ani, si Gabriel Petrea, de 21 ani, ambii din satul Traian, judetul Mehedinti, au provocat un scandal si l-au amenintat cu un cutit pe un consumator din discoteca.

La interventia politistilor, cei patru au devenit violenti si au ripostat, amenintindu-i cu cutitul, situatie in care unul dintre agenti a folosit pistolul din dotare, tragind doua focuri in plan vertical dupa somatia prealabila, iar al treilea, asupra agresorilor, ranindu-l usor pe Valentin Popescu in regiunea axiala dreapta.

„La fata locului s-a deplasat echipa complexa de cercetare din cadrul IPJ Mehedinti, care, dupa efectuarea actelor premergatoare, si-a declinat competenta in favoarea Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, care efectueaza cercetari in cazul celor patru pentru savirsirea infractiunii de ultraj“, a spus subcomisar Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.

Agentul de ordine al discotecii, la un pas de a fi injunghiat

In urma cercetarilor, a reiesit ca tinerii s-au deplasat la discoteca AFTER DARK, din Vinju Mare, pentru a se razbuna pe Valentin Mitea, de 26 ani, din Drobeta Turnu Severin, agent de ordine in cadrul discotecii, pe motiv ca, in urma cu doua zile, acesta l-a agresat fizic pe nepotul lui Nicolae Costel.

Un agent-sef de politie, care se afla in serviciul de patrulare in zona discotecii, a sesizat ca Nicolae Costel a scos un cutit cu lama de aproximativ 30 de centimetri si a incercat sa-l loveasca pe Valentin Mitea si a intervenit sa-l imobilizeze pe agresor. In ajutorul lui Nicolae Costel a sarit Costea Sorinel, care a incercat sa-l loveasca pe politist cu un topor. In aceste conditii, agentul de politie s-a retras catre autoturismul de serviciu, fiind urmarit si amenintat de cei patru agresori cu cutitul, doua topoare si un ciocan, politistul fiind determinat sa foloseasca armamentul din dotare.

Ranitul a refuzat internarea in spital

Cei patru autori au fost retinuti de politist, ajutat de colegul sau si de trei gardieni publici, iar cele doua topoare, cutitul si ciocanul au fost ridicate in vederea cercetarilor.

Potrivit reprezentantilor IJP Mehedinti, agentul de politie a folosit armamentul din dotare conform legii. Costel Petrea a suferit o plaga penetranta superficiala produsa de glont la nivelul toracelui anterior drept, care nu i-a pus in viata in pericol, si a refuzat internarea in spital. Judecatoria Vinju Mare a dispus arestarea preventiva pentru 30 zile, a lui Nicolae Costel si Sorinel Costea, pentru comiterea infractiunilor de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri, fapte prevazute si pedepsite de art. 239, alin. 1, 2, 4, si art. 321, alin. 2, din Codul Penal. Valentin Popescu si Gabriel Marin Petrea sint cercetati in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS