19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj Comerciantii de petarde au adus la Tirgu Jiu un adevarat arsenal

Comerciantii de petarde au adus la Tirgu Jiu un adevarat arsenal

Sute de kilograme de petarde, artificii si rachete sint vindute in Piata Centrala din Tirgu Jiu, dar si la tarabele instalate pe strazi, in locurile special amenajate. Peste 40 de comercianti si-au instalat ieri tarabele pe Digul Jiului si inca de la primele ore ale diminetii au aparut si cumparatorii. Preturile variaza de la 5.000 de lei, cea mai simpla petarda, pina la 150.000 – 200.000 de lei – cea mai sofisticata. In ciuda preturilor destul de piperate, s-au inregistrat foarte multi cumparatori.

Insa, o mare parte din produsele scoase la comercializare nu detin traducere, instructiuni de folosire, numarul lotului sau clasa din care fac parte. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj au verificat ieri peste zece agenti economici, lasind somatii, intrucit multe din petarde nu detineau toate elementele de identificare.

„Multe loturi au fost retrase de la comercializare intrucit nu aveau toate datele. Comerciantii trebuie sa afiseze traducerea la produsele respective. Au fost vinzatori care la produsul pe care il comercializau ofereau si un biletel volant cu traducerea. Exista patru clase de petarde, iar cele din ultima clasa sint foarte puternice. Acestea nu pot fi insa interzise de la comercializare decit in conditiile prevazute de lege“, a spus Gina Gramada, inspector de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS