16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalColiva amara a Revolutiei

Coliva amara a Revolutiei

La Craiova, citeva sute de persoane au participat la ceremonialul militar si religios desfasurat in Piata „Mihai Viteazul“. Dupa intonarea Imnului de stat si oficierea slujbei religioase, reprezentantii partidelor politice, ai administratiei locale si ai institutiilor publice au depus cite o coroana de flori la troita inchinata eroilor martiri ai Revolutiei.

Actiunea a fost parca mai scurta si mai stinsa decit in alti ani. Aceleasi personaje din conducerea orasului si a judetului aflate in functii si pe vremea fostului regim, aceleasi discursuri, dar parca putin mai plictisitoare.

Ar mai fi de notat absenta anuntata de la parada a reprezentantilor PNL Dolj, al caror presedinte, Horatiu Buzatu, nu-l suporta pe primarul Vasile Bulucea, pe care il considera unul dintre protagonistii negativi ai Revolutiei, pe atunci viceprimar al Bucurestilor.

Obisnuita pomana de post a Revolutiei, sustinuta pina acum in sala de sedinte a consiliului judetean, s-a transferat la Restaurantul „Flora“, unde revolutionarii au intrat doar pe baza de invitatii. Cit despre slujbasii primariei, acestia au gustat cite o lingurita de coliva din platoul imens ce statea la prezidiul salii de sedinte a consiliului local, pe care scria mare: 22 Decembrie 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS