19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident in lant pe drumul Radovanului

Accident in lant pe drumul Radovanului

Un autobuz, o caruta si o Dacie 1310 au fost implicate ieri-dimineata intr-un accident in apropierea localitatii doljene Radovan.

Lipoveanul Stefan Busica, de 32 de ani, se deplasa in jurul orei 10.00 cu caruta spre Craiova. Pe o panta din apropierea comunei Radovan, atelajul a fost ajuns din urma si depasit de autobuzul care efectueaza curse zilnice pe traseul Bailesti – Craiova. In momentul depasirii, soferul Victor Ciobanu, de 51 de ani, din Bailesti, orbit de soarele diminetii, nu a apreciat bine distanta, smulgind cu partea dreapta a autobuzului roata din stinga spate a carutei. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

In timp ce soferul si carutasul se certau, din spate a aparut un autoturism Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare DJ-04-NJF, condus de Iulian Criveanu, de 28 de ani, din Calafat. Orbit si acesta de soarele puternic, dupa cum a declarat ulterior, calafeteanul s-a oprit cu Dacia in autobuz. In urma impactului, soferul si sotia acestuia, aflata pe locul din dreapta fata, s-au ales cu o sperietura zdravana. In schimb, pasagera din spate, care fusese luata la ocazie, a fost grav ranita, fiind transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta din Craiova. Victima, Elena Marginas, de 39 de ani, din Maglavit, se afla sub supraveghere medicala in Clinica de neurochirurgie a spitalului craiovean, unde a fost internata cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral mediu.

„Accidentul s-a produs intr-o zona deosebit de periculoasa cu pante si curbe abrupte. Soferii ar fi trebuit sa tina seama de acest lucru sa circule cu mai multa prudenta si sa se adapteze conditiilor meteorologice“, a declarat agent-sef adjunct Lucian Muncioiu, seful Postului de Politie Radovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS