12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentii vor avea anual 24 de calatorii, la jumatate de pret, pe accelerate

Studentii vor avea anual 24 de calatorii, la jumatate de pret, pe accelerate

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a inceput sa distribuie universitatilor de stat, de joi, carnetele de cupoane de 24 calatorii simple, cu reducere de 50% pe trenurile accelerat, clasa a II-a, pentru studentii de la cursurile de zi. Universitatile sint obligate ca, pina la inceperea vacantei de iarna (19 decembrie), sa puna gratuit aceste carnete la dispozitia studentilor.

De la 1 ianuarie 2004, studentii din invatamintul de stat (cursuri de zi) vor beneficia, in premiera, de 24 de calatorii simple in fiecare an calendaristic, la jumatate de pret pe trenurile accelerat, facilitate care se adauga reducerii cu 50% a tarifului la trenurile de persoane, clasa a II-a, la care aveau si au dreptul in continuare. Aceeasi reducere pe trenurile personal se aplica si elevilor din invatamintul primar si secundar pe baza carnetului de elev vizat la zi. Insa, pentru elevi, conducerea MECT nu acorda 50% gratuitate pe trenurile accelerate, desi acestia sint cuprinsi in invatamintul preuniversitar de stat obligatoriu. Daca la nivel national sint aproximativ 400.000 de studenti, numarul elevilor din invatamintul vocational din alte judete sau din Capitala si cel al liceenilor caministi este insignifiant.

Tot de la 1 ianuarie 2004, studentii din invatamintul superior particular acreditat, cursuri de zi, vor beneficia de reducerea tarifului cu 50% pe trenurile personal, clasa a II-a.

Suplimentele de tren accelerat, doar pentru studenti, cu reducere la jumatate de pret, se vor elibera la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de cale ferata pe baza legitimatiei si a carnetului de cupoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS