12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţii de cai, cercetaţi in stare de libertate

Hoţii de cai, cercetaţi in stare de libertate

In paginile cotidianului nostru am prezentat cazul unui furt săvirşit in comuna doljeană Coşoveni, rezolvat de poliţiştii doljeni de la Ordine Publică doar datorită unui ciine poliţist. Hoţii au fost prinşi şi reţinuţi, insă instanţa a considerat că pot fi cercetaţi şi in stare de libertate.

Ciinele i-a prins, judecătorul i-a eliberat

Pe 3 noiembrie, la Postul de Poliţie Coşoveni s-au prezentat trei localnici – Adrian Toma, Marinică Găman şi Florian Mihai – supăraţi că li s-au furat in timpul nopţii trei cai şi o căruţă, a căror valoare totală depăşeşte suma de 30 de milioane de lei. Hoţii aruncaseră intii peste gardul ogrăzilor acestora nişte cirnaţi otrăviţi, cu intenţia de a omori ciinii, pentru a putea acţiona nestingheriţi. Rezultatul: patru ciini, opt raţe, şase găini şi două pisici au murit, iar caii şi căruţa au dispărut din curţile proprietarilor.

Folosind un ciine de urmă, poliţiştii au incercat să afle traseul hoţilor. Prin nămoale pină la genunchi, pe un drum paralel cu calea ferată, poliţiştii au pornit din Coşoveni pe urma ciinelui. Şi au mers cale de vreo 60 de kilometri. Au depăşit oraşul Caracal şi au ajuns la Drăgăneşti-Olt. Acolo, intr-un cimitir, au descoperit unul dintre cai, priponit de o cruce. Ceilalţi doi cai şi căruţa, dezmembrată intre timp, au fost găsiţi in ţigănie, după citeva percheziţii domiciliare.

Reţinuţi pentru cercetări, Daniel şi Valentin Velea, ambii originari din oraşul Scorniceşti – Olt, au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a considerat insă că periculozitatea socială a faptei celor doi – furt calificat, infracţiune pedepsită cu inchisoare de la trei la 15 ani – nu este atit de mare incit să justifice cercetarea lor in stare de arest preventiv, dispunind eliberarea celor doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS