14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDeclaratiile de avere ale sotilor Ciobotea nu contin spagile directorului de la Drumuri

Declaratiile de avere ale sotilor Ciobotea nu contin spagile directorului de la Drumuri

• In urma flagrantului organizat de PNA, procurorii au gasit un miliard de lei in masina de serviciu a lui Petre Ciobotea, dar in declaratia sa de avere nu este specificat nimic la capitolul sume care sa depaseasca 10.000 de euro • Stelica Ciobotea s-a autosuspendat din functia de presedinte executiv al PSD Mehedinti

Functia de presedinte executiv al PSD Mehedinti a ramas vacanta, dupa ce Stelica Ciobotea, sotia directorului general al Directiei de Drumuri si Poduri Craiova, ridicat la sfirsitul saptaminii de procurorii PNA, s-a autosuspendat. Decizia a fost luata la sugestia conducerii filialei, pina cind situatia lui Petre Ciobotea va fi clarificata. Acesta a fost arestat simbata, pentru luare de mita si trafic de influenta, dupa ce a fost prins in flagrant, vineri seara, in timp ce primea 10.000 de euro de la un om de afaceri din Slatina. Anchetatorii au stabilit ca Petre Ciobotea primise anterior, de la aceeasi persoana, 460 de milioane de lei. Declaratiile de avere ale sotilor Ciobotea nu contin decit doua apartamente, o casa si doua autoturisme.

Fiecare dintre sotii Ciobotea a detinut mai multe functii si a beneficiat de indemnizatii importante. Stelica Ciobotea a ocupat, pe rind, functiile de consilier judetean, director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti si, mai nou, de presedinte executiv al filialei judetene PSD, in timp ce Petre Ciobotea era director la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova, consilier local si vicepresedinte al organizatiei PSD.

In ciuda cistigurilor mari de care au beneficiat, dar si a sumelor de bani primite ca „atentii“ si dovedite acum de procurori, in declaratiile de avere ale celor doi nu se regasesc sume mai mari de 10.000 de euro. Doua apartamente, o casa si doua autoturisme- un Mercedes si un Volkswagen Golf -reprezinta toata averea declarata oficial de sotii Ciobotea. Neoficial, procurorii Parchetului National Anticoruptie au gasit in masina de serviciu a lui Petre Ciobotea, doar in seara realizarii flagrantului, suma de 20.000 de euro si 140 de milioane de lei. S-a stabilit ca alte 460 de milioane de lei au fost primite de directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Craiova, pentru a dispune sa nu fie inaintate instantei de judecata mai multe contestatii formulate impotriva unor procese-verbale de constatare a contraventiilor incheiate de o firma a denuntatorului.

Stelica Ciobotea, prima persoana numita presedinte executiv al unei filiale PSD

Arestarea lui Petre Ciobotea a tulburat apele in PSD Mehedinti, unde sotia sa detinea functia de presedinte executiv al filialei. Duminica, aceasta si-a anuntat autosuspendarea din functie, pina la clarificarea situatiei sotului sau.

Potrivit procurorilor PNA, este putin probabil ca lucrurile sa se schimbe in bine. Mai mult, ancheta a fost extinsa, deoarece la perchezitie au fost descoperite si alte bunuri a caror detinere nu a putut fi justificata.

Intreaga avere a familiei Ciobotea va fi verificata in perioada urmatoare, existind indicii ca o parte ar fi fost obtinuta pe cai ilegale. Organizatia Mehedinti a PSD a fost prima unde a fost numit un presedinte executiv, Stelica Ciobotea fiind votata in unanimitate de membrii consiliului judetean al partidului.

Potrivit presedintelui Eugen Nicolicea, la aceasta alegere au contat si indicatiile de la centru, „care solicitau numirea unei persoane dinamice, care sa nu aiba functii de conducere si astfel sa aiba timp sa se ocupe de organizatie, dar si activitatea efectiva a lui Ciobotea in filiala“.

Potrivit unei informatii de ultima ora, Stelica Ciobotea a instiintat Ministerul Sanatatii ca renunta la functiile de presedinte executiv al PSD Mehedinti si de consilier judetean si opteaza pentru raminerea ca directoare a Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, functie ocupata prin concurs. Duminica, Stelica Ciobotea si-a prezentat demisia din cele doua functii, care ii creau o situatie de incompatibilitate.

Potrivit medicului Bogdan Stolica, purtatorul de cuvint al DSP Mehedinti, Ministerul Sanatatii a emis Ordinul nr. 1043/2003, prin care pina pe 17 decembrie ar fi trebuit analizate si dispuse masurile legale care se impuneau in toate cazurile de incompatibilitate si conflict de interese identificate in cadrul directiilor judetene de sanatate publica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS