14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn consilier a vopsit fintina si a chemat popa s-o sfinteasca

Un consilier a vopsit fintina si a chemat popa s-o sfinteasca

Dupa modelul bancutelor si fintinilor tricolore, brevetat de Partidul Romania Mare, si alti oameni politici s-au apucat acum, in pragul campaniei electorale, sa-si marcheze teritoriul intr-un mod asemanator.

La Pielesti Dolj, consilierul liberal Dica Dan, care si-a anuntat intentia de a candida la alegerile viitoare pentru postul de primar, s-a apucat sa reconditioneze fintinile publice din localitate. Le da cu vopsea pe ici, pe colo, dar totdeauna in nuante de galben si bleu, apoi cheama preotul din comuna sa le sfinteasca. Dan Dica a inceput cu fintina de vizavi de primarie, pe care a dichisit-o chiar sub ochii primaritei taraniste, ca sa-i faca in necaz. Se pare insa ca Gheorghita Nescu nu a fost prea impresionata, asa ca urmatoarea fintina aleasa pentru a fi sfintita a fost cea din buza casei acesteia, situata in satul Pirsani.

Evenimentul s-a petrecut in luna august a acestui an, consilierul Dica incercind sa-i dea o asemenea amploare incit sa nu treaca neremarcat. Asa ca, dupa oficierea slujbei de sfintire de catre preotul din sat, consilierul, insotit de un grup de lautari, s-a oprit la poarta primaritei, unde s-a incins o hora de s-a dus pomina in tot satul.

De data aceasta primarita a reactionat, aratindu-se revoltata de cele intimplate. „Cu doar doua zile inainte scosesera din fintina o pisica moarta. Nu inteleg cum au putut sa o sfinteasca, fara sa o sleiasca mai intii“, a spus primarita, oripilata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS