17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 4.000 de cadre didactice vor participa la cursuri de formare

Peste 4.000 de cadre didactice vor participa la cursuri de formare

Casa Corpului Didactic Dolj (CCD) desfasoara pentru acest an scolar 35 de tipuri de programe de formare pentru cadrele didactice din invatamintul preuniversitar si se estimeaza ca peste 4.000 de cadre didactice din mediul urban si rural doresc sa se perfectioneze. Prin acesta oferta se urmareste amplificarea si eficientizarea deschiderii catre nevoile reale de educatie, individuale si comunitare, spre un invatamint deschis si flexibil. Directorul CCD Dolj, Severica I. Cerchez, spune ca prin parcurgerea programelor, optional, cadrele didactice vor avea posibilitatea sa-si dezvolte competentele profesionale, scopul final fiind formarea unor tineri capabili sa se integreze intr-o societate reglata de norme comunitare: „Mai mult decit oricare alt factor, calitatea educatiei determina echilibrul social, eficienta economica, emanciparea individuala si colectiva, calitatea vietii“, a spus Severica I. Cerchez.

In anul scolar precedent, peste 3.900 de cadre didactice s-au aratat interesate, participind la diverse cursuri de formare. Metodologia de lucru a fost dinamica, atractiva, incitanta, centrata pe metode interactive si lucru in echipa. Modalitatile de evaluare (fise de lucru, chestionare, portofolii educative) au fost completate prin ghiduri metodice si buletine evaluative care au popularizat experienta cursantilor.

De asemenea, revista EURODIDACTICA XXI a aparut din nevoia functionarii unui forum de dezbateri constructive, date fiind complexitatea si dificultatea problemelor specifice domeniului.

Incepind cu 5 decembrie, pentru acest an scolar, CCD Dolj va demara sase cursuri de interes: drama in educatie pentru educatoarele din judet, educatia pentru sanatatea mentala, biblioteca virtuala, metodologia predarii limbii si literaturii romane, integrarea configurativa a bibliotecii in sistemul educational modern si utilizarea calculatorului in scolile dotate cu retele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS