25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContabila Pirvulescu a prejudiciat statul cu un miliard de lei

Contabila Pirvulescu a prejudiciat statul cu un miliard de lei

O contabila din Calafat este cercetata de procurori sub acuzatiile de fals intelectual, uz de fals si evaziune fiscala, pentru ca a inselat statul cu aproape un miliard de lei. Un control al Camerei de Conturi Dolj, efectuat in perioada 23 iulie -1 august 2003, a concluzionat ca bugetul statului a fost prejudiciat prin acte fictive.

In timpul verificarilor, inspectorii financiari au descoperit ca Silvia Pirvulescu, angajata in functia de contabila atit la SC BOL PRODUCTION SRL Craiova, cit si la SC PICI COMPANY SRL Calafat, a intocmit, in perioada 1 ianuarie 2002-30 iunie 2003, documente fictive prin care a diminuat impozitul pe profit datorat statului de prima firma mentionata cu peste 300 de milioane de lei, din care cea mai mare parte a banilor (peste 230 de milioane), in cursul lui 2003. Pentru a diminua impozitul pe profit, contabila a intocmit un contract fictiv pentru prestari servicii intre cele doua firme, contract in valoare de peste 3,7 miliarde de lei. Inspectorii financiari nu au gasit in timpul controlului nici un document justificativ la sediul celor doua firme, care sa confirme incheierea acestui contract. Mai mult, serviciile pentru care fusese incheiat actul in cauza nici macar nu erau cuprinse in domeniul de activitate al SC PICI COMPANY SRL Calafat.

In aceeasi perioada, contabila Silvia Pirvulescu a inregistrat fictiv in cele 16 facturi emise plata TVA la SC PICI COMPANY SRL Calafat, in valoare de aproape 600 de milioane de lei, suma pe care a dedus-o ilegal din veniturile firmei.

Suma cu care Camera de Conturi considera ca a fost inselat statul se ridica la aproape un miliard de lei. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, cu propunere de incepere a urmaririi penale. Daca va fi gasita vinovata, contabila Silvia Pirvulescu risca inchisoarea pe o perioada cuprinsa intre sase luni si cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS