22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev craiovean, arestat pentru tilharie

Elev craiovean, arestat pentru tilharie

• Un tinar de 17 ani a fost retinut pe motiv ca avea pistrui, de catre un politist care plecase la un chef cu nevasta • Colegii de scoala, profesorii si parintii se arata stupefiati, nevenindu-le sa creada ce i s-a pus in circa baiatului „cuminte ca o fata mare“

Politistii au convocat ieri o conferinta de presa pentru a se lauda cu prinderea unui mare infractor local. Nu era insa vorba de vreun devalizator de banci, beneficiar al vreunei returnari spectaculoase de TVA, ori de vreun criminal notoriu, ci doar despre un elev craiovean acuzat ca a savirsit mai multe tilharii. Elevul a fost retinut de un politist care, dupa ce isi terminase programul, plecase cu sotia sa chefuiasca la niste prieteni.

Adolescent retinut pentru ca avea pistrui

In seara de 19 noiembrie, agentul principal Alexandru Hincu, din cadrul Sectiei 3 Politie Craiova, a plecat impreuna cu sotia sa in vizita la niste prieteni, „sa bea si el cu baietii un pahar“, dupa cum mentioneaza comisarul-sef Ion Maria, seful Sectiei 3 Politie. In jurul orei 20.45, in timp ce traversau cartierul Rovine, prin fata politistului si a sotiei sale a trecut in fuga o tinara inspaimintata. Politistul a oprit-o si a intrebat-o ce s-a intimplat, iar tinara a raspuns ca e urmarita de cineva. Trecind strada, Hincu l-a luat la intrebari pe presupusul urmaritor – un adolescent pistruiat de vreun metru jumatate inaltime. Discutind cu el, politistul si-a adus aminte ca, in urma cu citeva zile, a fost sesizata o tilharie savirsita de un baiat pistruiat. Cum interlocutorul sau era pistruiat, a fost suficient pentru a-l conduce la sectie.

Opinia tatalui: „E cuminte ca o fata mare“

La sectie, adolescentul retinut – elevul de clasa a XI-a Viorel B., de 17 ani, din Craiova – s-a transformat subit dintr-un elev pistruiat intr-un tilhar notoriu. Oamenii legii au stabilit ca, in perioada 4-18 noiembrie, acestea le-ar fi deposedat de lantisoarele de aur pe care le aveau la git pe doua eleve craiovence – Raluca M. si Georgiana U. – „convinse“ sub amenintarea unui cutit. O alta eleva de 13 ani, Delia B.. ar fi scapat ca prin urechile acului, dupa ce un pistruiat o acostase ca sa-i fure banii.

Concluziile la care au ajuns politistii au produs uimire in rindul parintilor si colegilor de scoala.

Dirigintele lui, ceilalti profesori si chiar colegii de clasa il caracterizeaza ca pe un copil foarte retras si teribil de cuminte, care n-a facut niciodata probleme la scoala, chit ca, uneori, aduna cam multe absente, fiind fotbalist la CSS Universitatea Craiova. „E cuminte ca o fata mare“, il caracteriza tatal lui, chemat si el la politie pentru a asista la audierea fiului.

Tupeu de politist: „Cred ca e un psihopat“

Politistii au insa o alta impresie. „Parerea mea este ca nu e normal. Cred ca e un psihopat care a savirsit astfel de tilharii in fiecare zi, dar victimele, de frica, nu ne-au sesizat. Oricum, o sa i se faca si o expertizare psihiatrica“, a mentionat comisarul-sef Ion Maria, seful Sectiei 3 Politie, dindu-si cu parerea mai mult decit ar trebui, in plina conferinta de presa. Insa comisarul-sef Ion Maria nu-i nici psiholog, nici psihiatru si parca nici n-a auzit de prezumptia de nevinovatie.

Viorel a fost arestat preventiv provizoriu, pentru o perioada de 19 zile, de catre Tribunalul Dolj. Pentru acuzatiile care i se aduc, el risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 20 de ani. Dupa cum au mentionat politistii, adolescentul este cercetat si pentru savirsirea infractiunii de coruptie sexuala. Comisarul-sef Ion Maria nu a acceptat in ruptul capului sa spuna in ce ar consta acuzatiile de coruptie sexuala, lasind sa se inteleaga doar ca Viorel i-ar fi facut unei fete „propuneri indecente“.

Reprezentantii presei au plecat de la amintita conferinta cu un gust amar, dat de impresia ca politia prezinta ziaristilor doar „plevusca“, dar nu spun nici un cuvint despre „rechini“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS