20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVarul lui Marin Sorescu, judecat pentru omor

Varul lui Marin Sorescu, judecat pentru omor

Alexandru Sorescu, de 70 de ani, din comuna doljeana Bulzesti, si-a ucis vecinul cu un resteu de jug, banuind ca vacile lui i-au mincat porumbul

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Alexandru Sorescu, varul poetului Marin Sorescu, acuzat de omor cu premeditare. Fapta a fost savirsita in vara acestui an si a iscat discutii aprige intre medicii legisti care s-au pronuntat in acest caz.

„Vii tu in vale si te fac eu!“

Marin Maracine, de 71 de ani, impreuna cu sotia lui, Victoria, si cu cei doi nepoti au plecat la cimp pe 17 iulie, ca sa adune paiele de pe terenul lor, unde avusesera cultivat griul. La cimp, Maracine a scos vacile de la jug si le-a legat ca sa pasca pe terenul lui, aflat in apropiere de parcela consateanului sau, Alexandru Sorescu, de 70 de ani.

Dupa o vreme si-a facut aparitia si vecinul Sorescu. Acesta venise cu vacile la pasunat pe izlazul comunal, aflat in apropiere. Vazindu-l pe Maracine, Sorescu a inceput sa strige la el sa-si scoata vacile din porumbul lui. Dupa o vreme, Sorescu a plecat spre sat, nu inainte de a-l ameninta pe Maracine: „Vii tu in vale si te fac eu!“.

Cind s-au intors acasa, membrii familiei Maracine nici n-au dejugat bine animalele, ca vecinul Sorescu a inceput scandalul. El a scos citiva araci din gard si i-a aruncat spre Maracine. Suparat ca nu l-a nimerit, a sarit gardul si a navalit asupra lui Maracine cu un fier. L-a lovit in timpla stinga, doborindu-l la pamint, apoi a lovit-o si pe Victoria, venita sa-si apere sotul. A pus apoi mina pe un resteu si l-a mai lovit o data in cap pe Marin, care a decedat. In timp ce femeia striga dupa ajutor, Sorescu a sarit gardul inapoi, luind cu el atit fierul cu care venise, cit si resteul de la jugul boilor.

Medicii legisti craioveni nu s-au pus de acord

Daca medicul legist craiovean care a efectuat autopsia a concluzionat ca intre leziunile suferite si deces exista un raport de cauzalitate direct si neconditionat, Comisia de Avizare si Control din cadrul Institutului Medico-Legal (IML) Craiova a avut o alta opinie, considerind ca moartea lui Marin Maracine a fost cauzata de un infarct miocardic, declansat, probabil, de starea conflictuala, deci nu mai era vorba de savirsirea unui omor. Pusi in dilema, procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au solicitat opinia Comisiei Superioare Medico-Legale din cadrul Institutului de Medicina Legala „Mina Minovici“ Bucuresti. Aceasta din urma institutie – forul suprem in domeniu – a infirmat solutia IML Craiova, dind dreptate medicului legist care a efectuat autopsia, astfel ca procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Alexandru Sorescu – varul poetului Marin Sorescu – pentru savirsirea infractiunii de omor calificat, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

Procurorul-anchetator a mentionat in rechizitoriu si atitudinea nesincera a invinuitului, care a oferit trei variante ale savirsirii faptei, fara a recunoaste insa ca a lovit victima cu fierul. Urmeaza ca acum sa se pronunte judecatorii Tribunalului Dolj asupra vinovatiei inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS