12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe raza comunelor Ostroveni, Gighera si Bechet au fost incepute lucrarile pentru amenajarea unui parc natural

Pe raza comunelor Ostroveni, Gighera si Bechet au fost incepute lucrarile pentru amenajarea unui parc natural

In apropiere de Dunare, pe raza comunelor Ostroveni, Gighera si Bechet, au fost incepute lucrarile pentru amenajarea unui parc natural pe o suprafata de 361 de hectare.

Dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, amenajarea parcului natural face parte din proiectul „Internat Parks“ semnat in anul 1998 de Consiliul Judetean Dolj, de catre consiliile locale ale celor trei comune, precum si de parteneri din Olanda, Belgia, Marea Britanie si Ungaria.

Proiectul a fost inclus in circuitul turistic european si a obtinut o finantare externa de 231.000 de euro.

Potrivit lui Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, parcul natural din Dolj va fi o raritate in tara noastra prin faptul ca imbina o mare suprafata de padure cu potentialul curativ al izvoarelor minerale din zona.

De asemenea, Ion Voiculescu mai sustine ca pina in prezent s-a reusit asfaltarea aleilor de acces in parc, au fost ridicate 14 casute din lemn la marginea padurii si au fost montate mese, banci si cosuri de gunoi.

Pentru anul viitor se are in vedere amenajarea unui sat de vacanta cu unitati de alimentatie publica si de agrement, iar in apropiere de zona cu ape minerale Gighera va fi construit un complex hotelier balnear.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS