13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIonel Ciobotea se razboieste cu secretarii

Ionel Ciobotea se razboieste cu secretarii

Secretarul general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, apreciaza ca 10-15 dintre secretarii primariilor doljene nu vor mai fi incadrati pe functii, in urma anchetelor administrative declansate de aceasta institutie. Acesta a declarat ca majoritatea evaluarilor negative vin din partea primarilor. De precizat ca, potrivit legilor administratiei locale, primarul il evalueaza pe secretarul de primarie si poate solicita eliberarea lui din functie daca acesta nu acumuleaza minimum opt puncte. Alteori, acestia sint acoperiti, insa Ionel Ciobotea mentioneaza ca primariile in care s-au inregistrat nereguli au facut obiectul unor controale separate din partea prefecturii.

„Nu este nevoie sa credem tot ceea ce ne spun primarii, pentru ca stim primariile in care lucrurile nu merg bine“, a spus Ciobotea.

Din 2004 incepe epurarea

Dupa ce s-a dispus eliberarea din functie a trei secretari (la Predesti, Dragotesti, Plenita), prefectura s-a trezit data in judecata, pe motiv ca nu a respectat Legea nr. 215, a administratiei locale, potrivit careia numai primarul, cu aprobarea a doua treimi din consilieri, sau numai acest procent de alesi locali poate propune destituirea secretarului.

Specialistii de la prefectura sustin insa ca incadrarea actuala a secretarilor se face conform Legii nr. 161, dar ca multi dintre secretari nu inteleg acest lucru. Majoritatea au numai studii medii (numai 18 din cei 99 sint juristi de meserie), cu virste de peste 50 de ani, astfel ca de la anul incepe o noua „epurare“: cine nu se inscrie la facultate pleaca acasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS