20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel Staicu, patron peste terenurile primariei

Dinel Staicu, patron peste terenurile primariei

• Consilierii craioveni au decis ieri sa participe cu terenuri si cladiri la majorarea capitalului social al societatii care administreaza Universitatea Craiova • La schimb, municipiul va primi actiuni, dar deocamdata nu stie cite

Consiliul Local Craiova a decis, in sedinta extraordinara de ieri, participarea la majorarea capitalului social al societatii comerciale care administreaza clubul de fotbal Universitatea Craiova, cu aport in natura constind in imobile si terenuri situate in apropierea stadionului, in suprafata de aproape 14.000 de metri patrati. In schimbul activelor cedate din patrimoniul public, consiliul local va primi actiuni la club, dupa ce valoarea bunurilor va fi stabilita de experti autorizati.

Subiectul, destul de controversat, a incins din nou spiritele consilierilor municipali. In timp ce majoritatea, consilieri PSD si PRM, sustineau ca hotarirea trebuie luata neconditionat, consilierii partidelor de opozitie au fost impotriva, sustinind ca nu este nevoie sa fie girata o afacere privata de consiliul local. Potrivit acestora, terenurile in cauza trebuie cedate chiar si la valoarea de un euro, insa echipei de fotbal, si nu unei societati comerciale care ar putea da faliment, in aceste conditii, municipiul trezindu-se cu buza umflata.

Potrivit propriilor declaratii, netrecute insa in vreun document oficial, patronul Dinel Staicu ar intentiona sa construiasca in zona un hotel, o cantina si alte dependinte, care ar putea fi folosite drept baza de cantonament de catre jucatori.

Consilierii nu au fost de acord sa dea terenurile gratis

Pe aceeasi tema, a mai existat o propunere, venita din partea consilierului Dragos Cotarcea, aceea de a concesiona aproape modic activele, pe timp de 99 de ani, la pretul de un euro pe an, dar nu societatii comerciale care administreaza clubul, SC UNIVERSITATEA SA Craiova, ci direct echipei de fotbal. Trebuie mentionat ca SC UNIVERSITATEA SA Craiova are in obiectul de activitate, pe linga preocuparile sportive, si activitati privind comertul cu amanuntul, restaurante, hoteluri, baruri sau cafenele. Lucru ce i-a determinat pe unii consilieri sa considere ca participa ca actionari la o afacere privata care, in cele din urma, ar putea sa nu mai aiba nimic de a face cu fotbalul craiovean. De altfel, o situatie similara s-a observat si in cazul fostului patron al Universitatii Craiova, Gigi Netoiu. Dupa ce primaria a cistigat un proces cu societatea care detinea clubul (in valoare de 1,8 miliarde de lei – pentru chiria la stadion, club si utilitatile aferente), acum nu prea stie de unde sa-si recupereze banii.

Propunerea lui Dragos Cotarcea nici macar nu a intrat la vot, deoarece consilierii au aprobat-o pe cea initiala, cu o majoritate de 28 de voturi. Totusi, si aceasta a suferit un amendament: consiliul local sa primeasca actiuni la club „la valoarea activelor cedate“, dupa ce acestea vor fi evaluate de experti autorizati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS