20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaldura la Liceul din Plenita

Caldura la Liceul din Plenita

Elevii Grupului Scolar Industrial „C.S. Nicolaescu-Plopsor“ din Plenita nu mai sufera de frig in timpul cursurilor. De saptamina trecuta, in clase se simte o caldura placuta, gratie noii centrale termice pe motorina instalate la aceasta unitate de invatamint.

„Incercam de vreo doi ani sa facem aceasta centrala si abia acum am reusit sa stringem banii necesari. Centrala ne-a costat 830 de milioane de lei si deserveste doar liceul din localitate. Le-am spus profesorilor, la inaugurare, ca eu le-am pus centrala, acum e rindul lor sa ridice nivelul de pregatire a elevilor“, a declarat primarul din Plenita, Mihail Stanciu.

Directoarea grupului scolar din Plenita, prof. Ileana Borci, recunoaste ca e loc de mai bine in privinta rezultatelor la invatatura ale elevilor, care se reflecta in promovabilitatea examenului de bacalaureat:

„In vara au promovat bacalaureatul doar 50% dintre elevi, fata de anul trecut, cind procentul de promovabilitate a fost de 100. Procentul mic de promovabilitate se poate spune ca a fost cauzat si de conditiile de invatatura, elevii preferind de multe ori sa chiuleasca decit sa stea in frig. Acum avem centrala, va fi cald, sper sa fie si rezultate mai bune din partea elevilor. Pacat ca noua centrala nu incalzeste si sala de sport…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS