25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPamint pentru Dinel Staicu

Pamint pentru Dinel Staicu

• Consilierii locali, chemati sa voteze o majorare necunoscuta a capitalului social al SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA SA • Aportul social al municipalitatii craiovene urmeaza sa fie evaluat si recompensat cu actiuni abia dupa ce va fi dat clubului

Dupa ce au dat-o in bara o data, consilierii locali craioveni au fost convocati luni intr-o sedinta extraordinara, pentru o noua incercare de a-i face un fel de cadou lui Dinel Staicu, actionarul majoritar al SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA SA. Este vorba despre un teren de 12.373,75 mp in vecinatatea Salii Polivalente din Craiova, plus citeva magazii si ateliere, in suprafata de 1.441,67 mp, cu care Consiliul Local Municipal Craiova pluseaza la capitalul social al clubului. Dinel Staicu a promis ca va investi acolo niste bani, in folosul echipei, cedind la schimb municipalitatii actiuni la club. Subiectul a nascut multe controverse in ultimul an si confruntari politice intre consilierii puterii si cei ai opozitiei, pentru ca multe necunoscute planeaza asupra acestei afaceri.

Intii dam, apoi evaluam

Proiectul de hotarire in cauza s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei ordinare de la sfirsitul lunii trecute a Consiliului Local Municipal Craiova, insa, asa cum a precizat presedintele de sedinta de atunci, consilierul PRM Dumitru Dolea, „nu s-a intrunit numarul necesar de voturi“ – consilierii opozitiei parasind sala inainte ca acest punct de pe ordinea de zi sa fie luat in discutie – asa ca problema a ramas suspendata.

Dupa un ragaz suficient pentru eventuala munca de lamurire cu consilierii neascultatori, problema este din nou pusa pe tapet. Nu de alta, dar Dinel Staicu este pe punctul de a-si pierde rabdarea, pentru ca asteapta inca din luna iulie aceste terenuri. Printr-o hotarire extraordinara a Adunarii Generale a Actionarilor de la SC FC UNIVERSITATEA CRAIOVA SA, din 10.07.2003, s-a solicitat aprobarea consiliului local pentru cedarea catre club a terenurilor aferente stadionului – terenuri de fotbal dezafectate, magazii si niste porti de fotbal – in contrapartida cu actiuni la club, „in urma unor evaluari stabilite de specialisti din cadrul consiliului local“. Au trecut mai bine de patru luni de atunci si Consiliul Local Craiova nu s-a obosit sa evalueze aceste bunuri, pe care se pregateste intii sa le puna la dispozitia lui Staicu, apoi sa faca o expertiza de evaluare.

Ca o fi hotel, ca o fi bordel…

Nefiind cunoscuta valoarea acestor bunuri, nu se stie nici cite actiuni ar urma sa primeasca in schimb municipalitatea de la club. Sint doar supozitii, insa fara nici un suport real.

Consilierul Bogdan Firuleasa, initiatorul proiectului de hotarire, a mentionat: „Cred ca, prin cedarea acestor bunuri, consiliul local si-ar putea creste cota de la 10% din actiuni la 25%. Procentele sint aproximative. Practic, ce am investit noi pina acum? Cinci miliarde de lei, care s-au dus pe amenajarea sediului clubului, sediu care, de fapt, ne apartine tot noua. Sigur, daca vrem sa ne mentinem cota, trebuie sa investim in continuare, concomitent cu ceilalti actionari. Evaluarea facuta de experti va trebui supusa din nou votului consiliului local“.

La aceasta necunoscuta se adauga si alta, un motiv in plus pentru o parte din consilieri sa nu voteze acest proiect. Astfel, nimeni nu stie cu precizie ce va face Dinel Staicu cu aceste terenuri si magazii. A promis, ce-i drept, sa construiasca acolo un hotel – dupa incercarea nereusita de a da fotbalistilor Universitatii locuinte sociale, destinate nevoiasilor – si o baza de antrenament. Insa, nu exista nici o garantie pentru consilieri ca se va intimpla asta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS