15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn batrin din Slatina - aruncat in strada de fiica infiata

Un batrin din Slatina – aruncat in strada de fiica infiata

Stefan Georgescu Vintila are 81 de ani. Este printre ultimii veniti la Caminul de batrini din Slatina si deja a devenit cunoscut datorita firii sale deschise. Cu toate acestea, cind isi aminteste ca are o familie care l-a alungat incep sa i se umezeasca ochii…

„Citi copii ai, Georgescule?“…

S-a nascut la Slatina. Nu are cine stie ce scoli inalte. Femeia cu care s-a casatorit i-a daruit un copil – un baiat, dar in final s-a mai ales cu o fata, pe care a gasit-o pe sinele de cale ferata. „Eram la lucru pe vremea aia, pe undeva pe la Tulcea. Era vara. Veneam de la serviciu cu inca doi prieteni cind, pe sinele de cale ferata, pe traseul Tulcea- Medgidia, am vazut… ceva, ca un pachetel pus acolo, pe mijlocul sinelor. Cind ne-am apropiat, am vazut ca era un copil. L-am luat repede de acolo, venea si trenul…, si am mers cu copilul, asa infasat cum era, la politie. Acolo, seful de post ne-a intrebat pe fiecare: «Ioane, citi copii ai? Doi? Sa-ti traiasca!… Tu, Vasile? Tot doi? Ei, bravo, sa-ti traiasca si tie, ma!… Dar tu, Georgescule, citi copii ai?…». Eu am raspuns atunci ca aveam un copil. «Am un copil, tovarase plutonier. Un baiat», la care seful de post mi-a zis: «Ei bine, Georgescule, sa-ti traiasca fata!». Si uite asa m-am ales si cu o fata, si cu un baiat“, povesteste batrinul.

Stefan Georgescu a infiat fata, i-a pus numele Ioana si a crescut-o ca pe fiica lui naturala, pina cind ea a implinit 23 de ani. A dat-o la o scoala de croitorie. La un moment dat, era sa ramina fara ea, cind i-a gasit mama adevarata.

„Venise la Ioana ca sa o ia cu ea. Dar Ioana nu a vrut. I-a si spus: «Tu m-ai abandonat, ei m-au crescut. Acum eram moarta daca nu erau ei…. Ei sint parintii mei!»“, a povestit Stefan Georgescu.

Tata inselat pentru bani

„Acum citiva ani, Ioana mi-a propus sa vind casa din Slatina si sa vin sa stau la ea, ca are ea grija de mine. La inceput nu am vrut, dar apoi m-am razgindit. Fiul meu era la casa lui, nu avea nevoie de ajutorul meu… Eu nu mai voiam sa stau singur in casa unde am locuit 54 de ani. Am vindut casa si i-am dat banii Ioanei. Asta a fost greseala mea. Dupa ce i-am dat banii, s-a schimbat. Nu-mi mai vorbea sau imi vorbea numai pe ton rastit, ce mai… nu mai aveam viata linga ea. Intr-o zi, mi-a spus sa plec din apartamentul ei! Si asta a fost! Mi-a mincat casa, banii – peste 70 de milioane de lei! Si-a luat masina pe banii mei!… Am ramas doar cu pensia – 1,7 milioane de lei, plus banii de la veterani, vreo sase sute de mii de lei. Atit!…“, marturiseste Stefan Georgescu. Acesta este hotarit sa nu renunte la recuperarea banilor de la fiica pe care a gasit-o pe calea ferata si care apoi l-a alungat… doar pentru bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS