25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDezertor cu patru miliarde in buzunar

Dezertor cu patru miliarde in buzunar

Dupa ce a dezertat de la unitatea militara, un craiovean a savirsit mai multe falsuri si inselaciuni, facind un prejudiciu de aproape patru miliarde de lei

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, au dispus inceperea urmaririi penale impotriva craioveanului Adrian Gegiu, de 23 de ani. Acesta este acuzat de inselaciune, fals, uz de fals, evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta in interes personal a creditelor unor societati comerciale la care era asociat, bancruta frauduloasa si spalare de bani.

In calitate de asociat la doua firme din Craiova, Adrian Gegiu – sprijinit de 11 complici, si ei cercetati de politie – a achizitionat carburanti si alte produse petroliere de la societati comerciale de profil din Rimnicu Vilcea, Dragasani, Oradea si Brasov. El a achitat doar cu ordine de plata falsificate, folosind xeroxul, sau cu file cec retrase din circulatie. Produsele petroliere le-a valorificat ulterior sub pretul pietei, iar banii obtinuti au fost utilizati in interes personal, nu pentru a achita datoriile firmelor sale, care erau in faliment. Prejudiciul cauzat societatilor inselate depaseste suma de 3,7 miliarde de lei.

Inselaciuni cu politia pe urme

Adrian Gegiu a comis infractiunile in perioada efectuarii stagiului militar, motiv pentru care dosarul a fost preluat spre instrumentare de Parchetul Militar Craiova.

Tinarul a fost incorporat in luna februarie a acestui an la UM 01256 din Caracal, fiind ulterior transferat la UM 01178 din Craiova. Pe 21 iunie, barbatul a plecat intr-o permisie pentru a-si vedea sotia si copilul, dar nu s-a mai intors la unitate, fiind ocupat cu afacerile.

„A fost declarat dezertor, iar toate faptele de care este acuzat au fost savirsite dupa data la care trebuia sa se intoarca din permisie, in timp ce era cautat de politie“, a mentionat procurorul militar Marian Vaetisi, purtatorul de cuvint al Parchetului Militar Craiova.

Tinarul era de mai mult timp in atentia procurorilor militari craioveni, dar pentru o tentativa de inselaciune savirsita la Deva. Adrian Gegiu a disparut de la domiciliu, fiind dat in urmarire generala si in consemn la frontiera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS