26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCriza de halate la Spitalul de Urgenta Craiova

Criza de halate la Spitalul de Urgenta Craiova

• In Clinica de Reanimare a Spitalului de Urgenta este o lipsa acuta de… halate • Ca sa-si vada rudele bolnave, vizitatorii trebuie sa-si procure acest articol vestimentar din magazine

Orice vizitator care vrea sa intre intr-o clinica de reanimare ca sa se intereseze de starea de sanatate a unui bolnav o poate face in timpul programului de vizita. Regulile stricte ale spitalului il obliga insa ca, atunci cind patrunde in salon, sa aiba halat alb.

In Clinica de Reanimare a Spitalului de Urgenta din Craiova accesul este restrictionat de numarul halatelor, mult prea mic fata de necesar. „Desi in mod normal fiecare sectie ar trebui sa aiba halate pentru apartinatori, accesul este permis si fara acest articol vestimentar. Clinica de Reanimare este singura in care se face caz de acest lucru, dar si singura care nu are halate suficiente“, a declarat o asistenta de la Reanimare, insistind sa i se pastreze anonimatul pentru a nu avea probleme.

Clinica de Reanimare dispune doar de un halat pentru fiecare salon, pe care vizitatorii il imprumuta pentru a putea ajunge la capatiiul unuia dintre cei noua sau zece bolnavi internati aici.

Vizitatorii mai experimentati au invatat insa lectia. Nu trebuie sa astepte la usa ca sa se elibereze singurul halat disponibil, fiindca se termina programul de vizita. Asa ca vin de acasa cu halate sau, in cel mai bun caz, apeleaza la pilele din spital ca sa obtina, pentru citeva minute, articolul vestimentar cu pricina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS