7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

scu

Cadrele unui dispensar mehedintean, intoxicate cu monoxid de carbon

Doua cadre medicale din comuna Poroina Mare, judetul Mehedinti, s-au intoxicat cu monoxid de carbon, in noaptea de luni spre marti, fiind transportate la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin. Claudia Stoica si mama sa, Cornelia, medic de familie, respectiv medic stomatolog, au facut focul in dispensarul din localitate, apoi au adormit. Femeile s-au trezit in fum si au sunat la Serviciul Judetean de Ambulanta, fiind in afara oricarui pericol.

Crima urmata de tentativa de suicid

O persoana a incercat zilele trecute sa-si puna capat zilelor ingurgitind o cantitate mare de soda caustica, dupa ce a omorit-o pe mama concubinei lui. Mihail Vilceleanu, de 56 de ani, din Caracal, se mutase de aproape un an in comuna Dobrun, in casa concubinei lui, unde locuia impreuna cu mama acesteia. Luni, in urma unor discutii contradictorii cu mama concubinei, Ana Radu, de 73 de ani, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri in zona gitului cu un cutit, apoi a fugit de la locul faptei. Mihail Vilceleanu a fost retinut de politisti pe raza comunei Osica de Sus, avind asupra lui o sticla in care se afla soda caustica, din care bause. In urma loviturilor primite, victima a decedat, iar criminalul a fost internat initial pentru stabilizare la Spitalul din Caracal, ulterior a fost dus in Sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean din Slatina. Cazul este cercetat acum de procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Olt.

Rambo in varianta olteneasca

Un doljean inarmat cu pistol, petarde si cutit a fost protagonistul unei actiuni demne de filmele cu Rambo. Ilie Bajan, de 55 de ani, din comuna Simnicu de Sus, a dat navala luni seara peste paznicul unei ferme, pentru a-si salva nevasta.

Barbatul observase ca nevasta a intirziat peste masura sa se intoarca acasa. Nazarindu-i-se ca femeia ar fi fost sechestrata de paznicul Fermei nr.1 din cadrul Statiunii de Cercetari Agricole Simnic, sub banuiala ca ar fi sustras produse agricole, Bajan a trecut la fapte. Si-a infipt la cingatoare un pistol cu gaze de calibrul 4,5 milimetri, marca GAMO, un cutit cu lama de 12 centimetri si vreo cinci petarde, apoi s-a dus sa-i ceara socoteala paznicului. Dupa mai multe amenintari la adresa paznicului, asezonate cu fluturarea armamentului din dotare, Bajan s-a lasat pagubas, pricepind pina la urma ca nevasta nu era la ferma. In timp ce se intorcea acasa, lucratorii Postului de Politie Simnic l-au oprit si l-au invitat la post sa dea socoteala pentru arsenalul gasit asupra sa. Sotul grijuliu s-a transformat din salvator in infractor, alegindu-se cu un dosar penal pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991.

Arieratele firmelor din Olt au scazut

Datoriile agentilor economici din judetul Olt la bugetul de stat au scazut, cel putin asa reiese din declaratiile oficialilor Fiscului. Potrivit directorului adjunct al Directiei Finantelor Publice Olt, Victor Mitran, inspectorii financiari au incasat la buget 2.421 de miliarde de lei, din care 544 de miliarde de lei au provenit in urma aplicarii diverselor masuri de executare silita: „Am reusit sa reducem cu peste 30 de miliarde de lei datoria cumulata a marilor societati comerciale, care era de 96 de miliarde de lei, in urma cu trei-patru luni. In timp ce majoritatea judetelor din tara se confrunta cu cresteri ale nivelului datoriilor la bugetul statului, in Olt noi am reusit sa reducem acest indicator“. Victor Mitran a precizat ca acest lucru se datoreaza, pe de-o parte, aplicarii procedurilor de executare silita si, pe de alta parte, utilizarii Legii nr.137/2002 privind atractivitatea societatilor comerciale scoase la privatizare. Mitran a avansat in acest sens exemplul firmei SC ROMVAG SA din Caracal, care a beneficiat de inlesniri la plata datoriei catre buget dupa ce a fost achizitionata de Grupul KARSDORFER EISENBAHNGESELLSCHAFT mbH din Germania, iar acum firma nu mai datoreaza statului nici un leu.

12 hoti au furat doua pinze de bomfaier de la ELECTRICA

12 tigani „harnici“ au fost prinsi ieri-dimineata de doi gardieni publici furind fier vechi din depozitul Sucursalei ELECTRICA Isalnita. Cind au vazut potera, hotii s-au imprastiat care incotro. Pentru a-i prinde, cei doi gardieni, Stelu Manafu si Aurel Gogosanu, i-au somat regulamentar pe romi, apoi au tras cu pistoalele de doua ori in plan vertical. In urma perchezitiei corporale, a fost retinut doar Ion Popescu, din Slatina. Captura gasita asupra acestuia a constat in doua pinze de bomfaier. Cazul a intrat in atentia IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS