5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuedezii vor sa faca masini de spalat la Craiova

Suedezii vor sa faca masini de spalat la Craiova

Nea Vasile spune ca nu prea are terenuri disponibile

Din lipsa de terenuri disponibile, Primaria Craiova ar putea refuza inca un investitor strain, dispus sa construiasca in oras o fabrica de masini de spalat, care ar crea pentru craioveni circa 2.500 de locuri de munca.

Oferta a venit la sfirsitul lunii trecute, prin Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), institutie aflata in subordinea guvernului, si abilitata sa promoveze si sa atraga investitii straine directe in economie.

ARIS a fost contactata recent de un producator suedez de electrocasnice, care investigheaza posibilitatea identificarii unei locatii pentru construirea, in Romania, a unei fabrici de masini de spalat, cu o capacitate de doua milioane de bucati anual. Specialistii spun ca investitia ar asigura circa 2.500 de locuri de munca pentru craioveni.

Doar zece hectare

de la Vasile Bulucea

Cu toate acestea, actuala administratie ezita sa accepte, deoarece, sustine primarul Vasile Bulucea, „conditiile cerute sint foarte greu de indeplinit“. In plus, nu ar exista nici atit de mult teren disponibil.

„Ni s-a cerut sa-i punem la dispozitie apa, curent, gaze, canalizare, acces la un drum european si la calea ferata. Sint o serie de conditii destul de greu de indeplinit, mai ales ca nu avem terenuri sa-i dam. Singura posibilitate ar fi sa-i punem la dispozitie un teren de zece hectare in zona Izvor, unde voiam la inceput sa facem piata agroalimentara“, a precizat Bulucea.

De fapt, investitorul suedez, pe al carui nume oficialii de la primarie il tin deocamdata „secret“, vrea o suprafata de teren de circa 12 hectare, cu posibilitatea extinderii, in faza a doua, pina la 30 de hectare.

Primaria incearca acum sa reia tratativele, dupa ce in prima faza cei de la agentia mentionata au fost refuzati, sub pretextul ca municipiul „nu este interesat“ de o colaborare care ar fi putut crea 2.500 de locuri de munca.

De altfel, nu ar fi pentru prima data cind investitorii ar ocoli Craiova, sub motiv ca nu li se creeaza conditii pentru a putea dezvolta o afacere.

Din seria de esecuri mai putem enumera parcul industrial al orasului si piata de gros, destinata produselor agroalimentare, investitii care, de mai multi ani, au ramas doar pe hirtie din cauza dezinteresului aratat de autoritatile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS